Proteines-túrós "boci" muffin


Egy egyszerű fehérjés-túrós muffin receptet hoztam. Kevés összetevő kell hozzá, gyorsan megvan és cserébe tele van hasznos tápanyaggal, így nagyon jó választás akár reggelire, akár tízóraira vagy uzsonnára, de edzés előtt is jól jön. A „boci” nevet azért kapta, mert fehér-barna foltos, na és nem utolsó sorban tejterméket is tartalmaz. :D 


HOZZÁVALÓK

(6 db muffinhoz)

125 g zsírszegény túró
50 g rizsliszt
30 g vaníliás Yummy Protein
10 g zsírszegény kakaópor
1 tojás
1 tk. sütőpor
édesítő ízlés szerint (nálam 20 g 4x-es erősségű eritrit alapú édesítő)
reszelt citromhéj
víz

ELKÉSZTÉS


A sütőt melegítsd elő 150 °C-ra (nem kell forróbbra, mert a cél, hogy lassan süljön). Keverj össze minden összetevőt a kakaót leszámítva. Vízből annyit adj hozzá, amennyit felvesz úgy, hogy egy krémes masszát kapj. A Yummy protein jó sűrű állagú, így viszonylag sok folyadék kell. Más proteinporral nem biztos, hogy jó lesz a tészta, esetleg kazeinnel lehet próbálkozni.
Utána válaszdd ketté a tésztát és az egyik adagba keverd bele a kakaóport és még egy pici vizet, hogy jó legyen az állaga.
A kétféle tésztából felváltva kanalazz szilikon muffinformákba, majd süsd őket készre. Jó, ha lassan sütöd őket, ellenkezdő esetben csak a külseje pirul meg, míg belül ragacsos marad. Figyeld és közben ellenőrizd őket tűpróbával.
Tálalás előtt várd meg, míg kihűlnek!


TÁPANYAGTARTALOM
1  db muffin 86 kalóriát, 9 g fehérjét, 8 g szénhidrátot (ebből 1 g cukrot) és 2 g zsírt tartalmaz.


A receptet a Peak oldalára írtam.