2017. március 8., szerda

Kókuszos-csokis töltött protein muffin


Most egy régi, jól bevált zabos-fehérjés-túrós muffnreceptemet osztom meg veletek. Nemrégiben újra elkészítettem, picit újítottam az összetevőkön és a díszítésen.
Nagyon finom kókuszos-csokis süti, ami minden fontos tápanyagot tartalmaz: fehérjét, lassan felszívódó szénhidrátot és egy kis zsiradékot is. Kiváló tízóraira, uzsonnára, vagy ha egy kis energia kell edzés előtt.


HOZZÁVALÓK

(6 db nagyobb muffinhoz)

250 g sovány krémtúró
30 g Slim Secret protein (rumos-csokis, csokis-mogyorós vagy oreos)
20 g zabpehely
20 g zabkorpa
20 g kókuszliszt
10 g cukrozatlan kakaópor
1 tojás
1 csipetnyi szódabikarbóna vagy sütőpor
kókuszreszelék, édesítő, aromák ízlés szerint
víz

ELKÉSZÍTÉS


A csokis tésztához keverd össze a zabkorpát és -pelyhet, a kókuszlisztet, a fehérjeport, a kakaót és a szódabikarbónát. Utána add hozzá a nedves összetevőket: a túrónak kb. a ⅔-át, a tojásnak csak a fehérjét és óvatosan egy kis vizet, amennyit felvesz úgy, hogy krémes, kenhető legyen. Ízlés szerint édesítő is mehet bele, plusz rum aroma.
A töltelékhez a túró maradék ⅓-át keverd össze a tojás sárgájával, adj hozzá egy kis kókuszreszeléket és édesítőt, sőt akár egy kis kókusz aromával is fokozhatod az ízeket.


Ez után következik a muffinok összeállítása: a csokis tésztával töltsd meg a muffinformák alját és peremét. Érdemes szilikon formákat használni. Utána mindegyiknek a közepébe kanalazz a kókuszos túrókrémből, végül pedig fedd be őket egy újabb kanálnyi csokis krémmel.

150 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 30-40 perc alatt süsd őket készre. Fontos lassan sütni, mert nagyobb hőfokon csak megégne a külseje, míg belül folyós marad.


Hidegen fogyaszd, díszítsd kókuszreszelékkel, vagy a még látványosabb hatásért kókuszchipsz darabokkal.


A recept a Peak oldalára készült.