2017. december 21., csütörtök

Ír krémlikőr ízű proteines zabgolyók


A lehető legegyszerűbb édesség: golyók zabpehelyből, proteinportból egy kis kakaóval és mandulával. Finom, egyszerű, elronthatatlan és akár szigorúbb étrendbe is beilleszthető. Az új ír krémlikőr ízű fehérjének köszönhetően nagyon különleges az íze, ünnepi sütés nélküli sütiként is megállja a helyét.



HOZZÁVALÓK

(15-20 db golyóhoz)


  • 200 g zabpehely
  • 60 g ír krémlikőr ízű Slim Secret Protein
  • 25 g zsírszegény kakaópor
  • kevés víz
  • szeletelt mandula a forgatáshoz



ELKÉSZÍTÉS

Keverd össze a zabpelyhet, a fehérjeport és a kakaóport, majd adj hozzá óvatosan egy kevés vizet. Annyi kell, hogy formálható, de egyáltalán ne ragacsos masszát kapj. Ha kell, ízlés szerint édesítőt is adhatsz hozzá, de szerintem elég, ami a fehérjeporban van.
Picit hagyd állni a hűtőben a masszát, hogy a zab be tudja szívni a vizet, majd formálj golyókat belőle és forgasd meg összetört, szeletelt manduladarabokban.

A receptet a Peak oldalára készítettem.