Aszaltszilvás gesztenyés zabsüti



Zabsütit nagyon egyszerű készíteni, szinte elronthatatlan: csak össze kell keverni a zabpelyhet minden féle jó dologgal, pl. aszalt gyümöclsökkel, fehérjeporral, magvakkal és valami folyékonyabb összetevővel, olyan állagúra hozni, hogy kis sütiket lehesseb belőle formálni és már csak sütni kell. Én most egy téli, aszaltszilvás, gesztenyés változatot mutatok, nagyon jó nasi edzés előtt.



HOZZÁVALÓK

(kb. 20 sütihez)

  • 200 g gesztenyemassza (lehetőleg light vagy natúr)
  • 200 g zabpehely
  • 200 g aszalt szilva
  • 70 g földimogyoró, vagy más olajos mag
  • 60 g szilvás Slim Secret Protein
  • ízlés szerint fahéj


ELKÉSZÍTÉS

Az aszalt szilvát öntsd le annyi forró vízzel, amennyi ellepi és hagyd ázni kb. 1/2 órát. Utána a víz egy részét öntsd le róla, de valamennyi maradjon (ha túl kevés, utólag tudod pótolni), majd turmixold össze a gesztenyemasszával.
A gesztenyés-szilvás masszát keverd össze a zabepehellyel, a fehérjeporral és a mogyoróval, amit előtte picit törj össze. Ízlés szerint keverj bele fahéjat.
Formázz a masszából kis korongokat, majd helyezd őket sütőpapírra és 180 °C-os sütőben süsd őket aranybarnára. Kb. 15-20 perc kell nekik.


A receptet a Peak oldalára készítettem.