2017. április 10., hétfő

Répás proteinmuffin fehérjés sajtkrémmel


Sok répatorta és –muffin recepttel találkoztam már hagyományos és reform változatokban is, de valamiért mindig idegenkedtem tőle. Most viszont valami húsvéti sütit szerettem volna készíteni és a húsvéti nyuszi kapcsán a répás sütik népszerűek ezen az ünnepen.
A legtöbb répatorta sok olajat tartalmaz és darált diót. Én bár a magvakat szeretem, valamiért tésztába darálva nem rajongok értük. A sok zsiradékot pedig eleve el akartam kerülni, így kellett bele valami, amitől jobb lesz az állaga és íze: a banánra esett a választásom és utólag azt kell mondjam, nagyon jól választottam.
Nagyon finom lett a süti, magam is meglepődtem rajta, mert nem gondoltam, hogy egy répás süti ilyen jó lehet.  Nagyon kellemes csalódás volt, úgyhogy mindenképp meg kell osztanom a receptemet.
A tésztához darált zabpelyhet használtam még, valamit Peak protein palacsinta port, amit kifejezetten szeretek sütikbe tenni, mert jó ízt és tápanyagtartalmat ad nekik.
A díszítés egy fehérjeporos-krémsajtos krém, úgyhogy egy kifejezetten hasznos tápanyagokban dúskáló édesség ez a répás cupcake.

HOZZÁVALÓK

(9 kisebb muffin)

50 g darált zabpehely vagy zabpehelyliszt
50 g Peak protein palacsinta por
1 közepes répa (80-100 g)
1 közepes banán (80-100 g)
1 tojás
20 g 4x erősségű eritrit alapú édesítő
10 g kókuszolaj
1 csipet só
fahéj
1 tk. sütőpor

A tetejére:
75 g light krémsajt
20 g vaníliás Yummy protein (vagy más, sűrű állagú fehérjepor)
vanília, reszelt narancshéj
víz


ELKÉSZÍTÉS


A répát reszeld le apró lyukú reszelőn, majd add hozzá a zabpehelylisztet és a palacsintaport. A tojást, az édesítőt, a kókuszzsírt és a banánt turmixold össze, majd add hozzá a zabos-répás keverékez. Az egészet keverd össze, ízesítsd fahéjjal, egy csipet sóval (ez jobban kihozza az édes ízt) és adj hozzá egy teáskanálnyi sütőport is.


A masszát adagold szilikon muffinformákba, majd 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süsd készre. Ha szépen feljönnek a muffinok, ellenőrizd tűpróbával, így látni fogod, mikor jók.
Közben készítsd el a krémet a tetejére: a krémsajtot keverd össze proteinporral, ízesítsd valódi vaníliával, vagy aromával és reszelt narancshéjjal. Adj hozzá annyi vizet, amennyit felvesz, de vigyázz, nem lehet kicsit se folyós! Töltsd habnyomóba és a készre sült muffinok tetejét díszítsd ki vele. A végén szórj rá még egy kis reszelt narancshéjat dísznek. Tálalás előtt tedd a hűtőbe, hogy a krém összeálljon a tetején.

Jó sütizést!

TÁPANYAGTARTALOM
1 db süti 94 kcal-t, 6 g fehérjét, 9 g szénhdirátot és 3 g zsírt tartalmaz.



A cikket a Peak oldalára írtam.