Mini hamis nutellás, karamellás pite a mogyorókrém megszállottjainak!



HOZZÁVALÓK

(6 db szilikonos formához)

A tészta:
30 g zabkorpa
30 g szezámmagliszt (más magliszttel felcserélhető)
2 nagy, vagy 3 kicsi tojássárgája (vagy 1-2 egész tojás)
100 g sovány krémes túró
Walden Farms csokiszósz, vagy csokis MySyrup (vagy natúr kakaópor + kevés víz + édesítő)

“Nutella”:
20 g mogyoróvaj (nálam részben törökmogyoró, részben földimogyoró, saját készítés)
20 g kókuszkrém
10 g kakaópor
30 g fehérjepor (az enyém mogyorós, de lehet csokis, vaníliás, vagy ízesítetlen)
kevés víz

Egyéb: Walden Farms karamell mártogatós

ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsd elő 160 °C-ra, közben állítsd össze a tésztát. Ehhez először keverd össze a zabkorpát a magiszttel, majd keverd hozzá a tojásokat (én megmaradt sárgájákat használtam fel, de 1 egész tojás is megteszi) és a túrót, végül a csokiszószt.
Egy kenhető, de sűrű masszát kell, hogy kapj. Ezzel kend ki a szilikon pite formák alját és peremét, majd süsd őket kb. 15 percig, míg el nem kezdenek barnulni.



Sütés közben elkészítjük a fehérjés “Nutellát”: 20 g mogyoróvajat összekeverünk 20 g kókuszkrémmel, 10 g natúr kakaóporral, egy adag ízben hozzá illő fehérjeporral és pici vízzel.
Ha megsültek a mini torták, még melegen megkenjük őket a csokis-fehérjés mogyorókrémmel.
Én díszítésképp egy kis kalóriamentes karamellkrémet is tettem rájuk. Ahogy hűltek a sütik, a mogyorókrém teteje szépen megszilárdult.

Tápanyagtartalom / db:
130 kcal, 10,5 g fehérje, 5,3 g szénhdirát, 7 g zsír

A recept eredetileg a Peak Girls oldalára íródott.

Több más hozzávalót akciósan tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.