Kakaós-banános túrópuding kölespehellyel


Nemrég egy bioboltban megláttam a kölespelyhet, és kíváncsiságból megvettem. Gluténérzékenyeknek nagyon jó alternatíva lehet más gabonapelyhek helyett. Én néha zabpehellyel keverve használom, ezt a receptet is készítettem már zabbal és vegyesen is. Egy finom tízórai, vagy uzsonna receptet mutatok, ami olyan, mint egy krémes puding.


HOZZÁVALÓK

  • 1 doboz zsírszegény túró (vagy fél doboz túró + 1 kis doboz natúr joghurt)
  • ½ adag fehérjepor (vaníliás, vagy más, ízben illő)
  • 1 kisebb banán
  • pár ek. kölespehely
  • 2 tk. holland kakaópor
  • 1 tk. konjac liszt
  • ízlés szerint édesítő, aromák (vanília, rum, kókusz), fahéj, mézeskalács fűszer

ELKÉSZÍTÉS

A túrót, a banán felét, a fehérjeport és a konjac lisztet turmixold össze. Egy kis vízre is szükséged lesz, mert a konjac liszt igényli. Ízesítsd kedved szerint aromákkal, fahéjjal. A turmix felét keved össze a kölespehellyel, a többihez add hozzá a kakaót, még egy pici vizet és turmixold tovább.
A csokis krémet rétegezd a kölesesre, majd díszítsd a banán másik feléből vágott karikákkal.
Tedd a hűtőbe pár órára. Addig a konjac lisztnek köszönhetően pudingos állagú lesz a túrókrém és a köles is megpuhul.