Nemrég egy bioboltban megláttam a kölespelyhet, és kíváncsiságból megvettem. Gluténérzékenyeknek nagyon jó alternatíva lehet más gabonapelyhek helyett. Én néha zabpehellyel keverve használom, ezt a receptet is készítettem már zabbal és vegyesen is. Egy finom tízórai, vagy uzsonna receptet mutatok, ami olyan, mint egy krémes puding.
HOZZÁVALÓK
- 1 doboz zsírszegény túró (vagy fél doboz túró + 1 kis doboz natúr joghurt)
 - ½ adag fehérjepor (vaníliás, vagy más, ízben illő)
 - 1 kisebb banán
 - pár ek. kölespehely
 - 2 tk. holland kakaópor
 - 1 tk. konjac liszt
 - ízlés szerint édesítő, aromák (vanília, rum, kókusz), fahéj, mézeskalács fűszer
 
ELKÉSZÍTÉS
A túrót, a banán felét, a fehérjeport és a konjac lisztet turmixold össze. Egy kis vízre is szükséged lesz, mert a konjac liszt igényli. Ízesítsd kedved szerint aromákkal, fahéjjal. A turmix felét keved össze a kölespehellyel, a többihez add hozzá a kakaót, még egy pici vizet és turmixold tovább.
A csokis krémet rétegezd a kölesesre, majd díszítsd a banán másik feléből vágott karikákkal.
Tedd a hűtőbe pár órára. Addig a konjac lisztnek köszönhetően pudingos állagú lesz a túrókrém és a köles is megpuhul.

