Paleo gyümölcskosárkák gesztenyekrémmel




Újabb paleo süti receptet hoztam, hasonlít a korábbi gyümölcsös kosárkáimra. Ami érdekesebbé teszi őket az az, hogy gesztenyés krém is rejtőzik bennük.

HOZZÁVALÓK


A kosárkákhoz:
  • 40 g szezámmagliszt
  • 20 g kókuszliszt
  • 1 tojás
  • pár ek. útifűmaghéj
  • 1 dl víz
  • édesítő ízlés szerint (nálam eritrit és stevia)

A kétféle krémhez együtt:
  • 1/2 avokádó (vagy 1 pici, a kikapart belseje kb. 65 gramm volt)
  • 20 g cocomas kókuszkrém
  • 0,5 dl víz
A gesztenyés krémhez továbbá:
  • 50 g cukormentes gesztenyemassza
  • 5 g holland kakaó
  • 0,5 dl víz
  • ízlés szerint fahéj, édesítő
  • 1-2 tk. útifűmaghéj
A gyümölcsös krémhez továbbá:
  • 70 g málna, 100 g eper, + nálam 30 g fehér eper [ezek egy részét dísznek tegyük el]
  • 25 g vaníliás fehérjepor (nálam most tejsavó, ha 100% paleo sütit szeretnénk, akkor legyen tojás- vagy marhafehérje, vagy hagyjuk ki a receptből)
  • ízlés szerint pár csepp citromlé, vanília
  • 1-2 tk. útifűmaghéj

ELKÉSZÍTÉS
  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Közben készítsük el a kosárkák tésztáját: keverjük össze a liszteket, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót.Egy kenhető, de nem túl folyós masszát kell kapnunk. Ha túl folyós, kell hozzá még egy kis útifűmaghéj, ha túl sűrű, akkor meg víz.
  2. Kenjük a masszát a kosárka formáinkba, majd süssük őket b. 10 percig.
  3. A krémekhez turmixoljuk le az avokádót a kókuszkrémmel és egy kis vízzel. Felezzük el a kész "turmixot".
  4. Az egyik részét mixeljük össze gesztenyemasszával, kakaóporral, kis vízzel, fahéjjal, édesítővel és az állagát javítsuk útifűmaghéjjal.
  5. A gyümölcsös krémhez mixeljük össze az avokádós alapot gyümölcsökkel és fehérjeporral, valamint ízlés szerinti fűszerekkel. Ebbe is kell egy kis útifűmaghéj, hogy besűrűsödjön.
  6. A kész kosárkákba kanalazzunk először a gesztenyés-csokis krémből, majd fedjük be őket a gyümölcsös krémmel. Végül díszítsük őket gyümölcsökkel. Én még egy kis vízben édesítővel feloldott kakaóport is csorgattam rá.
  7. Hűtőben tároljuk, hidegen fogyasszuk!

Jó étvágyat!

TÁPÉRTÉK / db: 129 kcal / 8,4 g fehérje / 12,4 g szénhidrát (ebből 5,7 g rost*) / 5,9 g zsír
*a rosttartalom nagyban függ az útifűmaghéj mennyiségétől, én 10 grammal számoltam



Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal. :)