Fehérjés Oreo pohárkrém

Nagyon menők mostanában az Oreos desszertek: sajttorták, habos torták, minden féle süti, desszertkrém… Egy ilyesmit szerettem volna összehozni egészségesebb, fehérjében gazdag változatban. A sok receptben előforduló zsíros mascarpone helyett nálam a sovány túró az alap, kekszet sem használtam sokat és így is egy nagyon finom pohárkrémet kaptam, amiben sok finom íz keveredik a csokis keksz ízű fehérjének és a pudingoknak köszönhetően.


HOZZÁVALÓK

(2 adaghoz)

250 g sovány krémtúró
25 g Oreo ízű Slim Secret Protein
1 adag vaníliapuding*
1 adag csokipuding*
40 g zabpehely
4 db oreo – ami lehet saját készítésű, vagy hasonló keksz cukormentes verzióban, vagy ha az a pár szem belefér, akkor igazi.

*Puding: bármi, ami neked belefér, vagy amit épp el tudsz készíteni. Ha brutál fehérjés desszertet szeretnél, akkor fehérjepuding, ami elksészíthető kazein kevés vízzel való kikeverésével, vagy bármilyen fehérjével konjac liszttel sűrítve.
De lehet bármilyen diétás puding, akár a sima keményítő alapú is, cukor nélkül készítve, illetve tojássárgájából is finom pudingot lehet főzni édesítővel, vízzel kakaóporral, a vaníliás esetében pedig vaníliarúd kikapart belsejével. Recept itt: https://peakshop.hu/girl/gesztenyes-pudingdesszert/

ELKÉSZÍTÉS


A túrót, ha nem találtál krémes változatot, kis vízzel és botmixerrel tedd krémessé, majd keverd hozzá a proteinport.
Főzd meg, vagy keverd ki a pudingokat, attól függően, milyen fajtát választottál.

A csokis kekszek közül kettőt törj össze kis darabkákká és keverd össze a zabpehellyel, kettőt tegyél félre.
Ez után már csak a desszertek összeállítása van hátra: poharak, vagy kis befőttes üvegek aljára szórj egy keveset a zabos-kekszes mixből, majd erre jöjjön egy pár kanál puding. Utána a túrókrém következik, majd puding és újra zab… és így tovább tetszés szerint, amíg minden el nem fogy.
A tetejüket díszítsd egy-egy keksszel.

Ezek nagy adagok, teljes tízórait, reggelit, vagy uzsonnát kitesznek. Ha desszertnek szánod, pici üvegekbe fele ekkora adaggal számolj.




A receptet a Peak oldalára írtam.

Proteines "Oreo"
Megvásárolható ITT.