Proteinszelet teszt #5


Itt a proteinszelet teszt 5. része, ismét 10 csokival. A pontozásról az 1. részben írtam, a 2. részben, a 3. részben és a 4. részben pedig további tesztalanyokat találtok.

Protein Chox (Myprotein) - 4/5



Maple & Pecan íz: Fehérje keverék (37%) (Tejfehérje, Hidrolizált zselatin), Tej Csokoládé bevonat (15%) (Cukor, Kakaóvaj, Teljes tejpor, Kakaómassza, Emulgeálószer (Szójalecitin), Aroma), karamell (12%) (Édesített sűrített tej, Glükóz szirup, Nem hidrogénezett Növényi olaj (Pálma, Repce), Cukor, Karamellizált Szirup, Emulgeálószer (E471), Só, Aroma), Glükóz szirup, Nedvesítőszer (Glicerin), Szójamagok, Pekándió (4%), Fruktóz, Repceolaj, Ízesítés, Karamellizált cukorszirup, Antioxidáns (Kevert Tokoferolok). [A többi íz picit más.]

60 g // 230 kcal / 22 g fehérje / 26 g szénhidrát (ebből 15 g cukor) / 5.4 g zsír (ebből 2.9 g telített) [Ízenként picit eltér.]

Ízre 5-ös, nagyon jó, összetételre nem, mert full cukor, a fehárje egy része is csak zselatin, meg van benne egy csomó allergén meg nem jó dolog. A fehérjetartalma magas, ez jó és nem full zsír, de kb. ez az össz, amivel többet tud, mint egy "rendes" csoki. Nem diétás, ne edd nap közben nasinak, mert 15 g cukor az nem olyan vicces, de edzés körüli időpontokban teljesen OK. Azért kap 4-est, mert nagyon finom és mert nem olyan nagy adag, hogy túl nagy kárt okozzunk vele. :D


Hurricane XS Bar (Myprotein) 4/5



Csokoládé Narancs íz : Fehérje keverék (Tej fehérje izolátum, Hidrolizált zselatin, Tejsavó fehérje koncentrátum (Tej), Szója fehérje izolátum), Étcsokoládé bevonó (13%) (Cukor, Kakaómassza, Kakaóvaj, Emulgeálószer (Szója Lecitin), Aroma), Nedvesítőszer (Glicerin), Narancs karamell díszítés (11%) (Cukor, Pálma Olaj, Glükóz szirup, Víz, Zsírszegény Tej por, Természetes narancs ízesítés, Só, Emulgeálószer (E472c), Tartósítószer (E202), Sűrítőanyag (E401), Színezék (E160a, E120), Frukto-oligoszacharid, Creapure® (Kreatin monohidrát), Részlegesen invertált cukor szirup, L-Glutamin, zsírszegény kakaópor, Aromák, L-Leucin, Napraforgó olaj, Antioxidáns (Kevert E306 Tokoferol-gazdag kivonat).

70 g // 257 kcal / 28 g fehérje / 23 g szénhidrát (ebből 12 g cukor) / 6.2 g zsír

Edzés utáni szeletnek ajánlják, hát én előtte ettem, arra is ugyan úgy jó. :D Íze jó, kár, hogy csak egyféle van. Csokis tömör rétegen van egy kis narancsos réteg, az egész pedog csokival van bevonva. Puha, jó az állaga és jó édes. Összetétel: sajnos elég cukros - bár nem a legdurvább - és bár sok benne a fehérje, az elég össze-vissza forrásokból van pl. zselatin (ami jó, de nem mint tápanyag), szója... de van benne tej- és tejsavófehérje is. Ja, és van benne kreatin is, méghozzá 5 g, ami pont egy rendes adag. Szóval nem kamu pár mg-ra írják rá, hogy juhú kreatinos csoki (mint az egyik múltkori tesztben az L-carnitines szeletnél). Meg a 3 g glutamin sem rossz, főleg egy csokitól. Nem diétás, de edzés előtt/után, versenyen jó csoki. Jöhetne több ízben.


Protein Plus (Low sugar) (PowerBar) - 4/5


Bulking Agent (Polydextrose), Humectant (Sorbitol Syrup), Milk Chocolate Couverture with Sweetener (18%) (Sweetener (Maltitol), Cocoa Butter, Whole Milk Powder, Cocoa Mass, Emulsifier (Soya Lecithin), Flavouring), Calcium Caseinate (from Milk) (14%), Whey Protein (14%), Soya protein (2,5%), Rapeseed Oil, Dried Raspberry Pieces (1,5%), Inulin, Citric Acid, Flavouring, Emulsifier (Soya Lecithin). May contain traces of peanuts, nuts and gluten. (Mixed Berry íz)

35 g // 107 kcal / 10,6 g fehérje / 8,6 g szénhidrát (0,8 g cukor) / 3,2 g zsír (1,4 g telített) (Mixed Berry íz, a csokis icipicit más)

Picike szelet (bár a gyártó holnapja szerint van 55 g-osban is), így teljes étkezésre nem elég. Én másik kis szeletet ettem mellé, de bármilyen menüt ki lehet vele egészíteni. Cukor nincs benne, nem is zsíros, a fehérjék jó félék benne, amúgy meg kb. édesítőből áll az egész. Ez nem gáz, mert pici, amúgy valószínű az emésztésnek nem tenne túl jót, ha többet benyomnánk belőle. Alacsony kalóriatartalma és cukormentessége miatt szigorúbb étrendbe is belefér, bármilyen napszakban.
A gyümis finom is volt.


Protein Big Block (Power System) - 4.5/5


Zutaten Power System Protein BIG Block Riegel, Vanille Geschmack: Milcheiweiß, Kollagenhydrolysat, Feuchthaltemittel: Glycerin, 12% Maltitschokolade (Süßungsmittel: Maltit; Kakaobutter, Vollmilchpulver, Kakaomasse, Emulgator: Sojalecithine; Aroma), Sojaeiweißisolat, Wasser, Palmfett, Aroma, Füllstoff: mikrokristalline Cellulose; Süßungsmittel: Sucralose; Farbstoff: Beta-Carotin. Kann Spuren von Gluten, Erdnüssen und anderen Schalenfrüchten enthalten.

100 g // 361 kcal / 52 g fehérje / 21 g szénhidrát (ebből 1,9 g cukor) / 11 g zsír (ebből 6,2 g telített)(vanília, a többi picit más)

100 g-os szelet, mégsem durván sok kalória, finom, alig van benn cukor, mi kell még? Brutál sok fehérje van benne, méltán fehérjeszelet, bár ennek egy része kollagén, ami hasznos, de nem mint tápanyag, de sebaj, az 52 g-ból több a tejfehérje (bár ez se jó mindenkinek) és van 1 kis szója is, de ezek csak ilyen kis szépséghibák. A többi összetevő a vékony csokibevonatban van, hát igen, ezek édesítők, zsírok, de belefér. Jó pont, hogy a színezék béta karotin.
Én még csak vaníliással találkoztam (a Müllerben), pedig van csokis és kókuszos is. Mivel a vanília finom (nem átütően, de 4-esre pontoznám), ezeket is szívesen megkóstolnám. :D
Teljes köztes étkezést helyettesíthet, bármikor ehető, ha a makrók beleférnek, mert cukormentes.


CrunchyBar (Power System) - 4/5


Zutaten Power System Crunchy Bar, Geschmack: Vanille mit Crunchy Karamell: Vollmilchschokoladeüberzug (Zucker, Kakaobutter, Vollmilchpulver, Kakaomasse, Emulgator Sojalecithine, Aroma), Eiweißmischung (Milcheiweiß, Kollagenhydrolysat, Sojaeiweiß), Glukosesirup, Sojacrispies (Sojaprotein, Reismehl, Gerstenmalzextrakt, Salz), Feuchthaltemittel Glycerin und Sorbit, Wasser, Palmfett, gezuckerte Kondensmilch, Invertzuckersirup, Aroma, Farbstoff beta-Carotin, Emulgator Mono-und Diglyceride der Speisefettsäuren, Füllstoff mikrokristalline Cellulose, Salz. 

45 g // 192 kcal / 14 g fehérje / 18 g szénhidrát (ebből 10 g cukor) / 7,7 g zsír (ebből 4,3 g telített)

Ízre 5-ös kis szelet, nagyon finom, ropogós, ragacsos. Vaníliásat szoktam csak látni, pedig elvileg van mogyivajas is. Összetétele nem olyan jó, mert elég cukros és a fehérjék minősége sem a legtutibb benne, de azt sem mondom, hogy full szeméttel van tele. Nem diétás, de edzés előtti kajának nekem tök jó volt úgy, hogy még egy másik kis szeletet is ettem mellé az alább láthatóak közül.


Protein Bar 35% (Power System) - 3/5



Zutaten Power System Protein Bar 35%, Himbeer Biskuit Geschmack: Milcheiweiß, 16 % Vollmilchschokoladeüberzug (Zucker, Kakaobutter, Vollmilchpulver, Kakaomasse, Emulgator Sojalecithine, Aroma), Glukosesirup, Kollagenhydrolysat, Fruktosesirup, Sojaeiweißisolat, Feuchthaltemittel Glycerin, Palmfett, Dextrose, gefriergetrocknete Himbeerstücke, Aroma, Säuerungsmittel Citronensäure, Eiklarpulver, Thiaminhydrochlorid, Riboflavin, Pyridoxinhydrochlorid, DL-alpha-Tocopherol, L-Ascorbinsäure, Calcium-D-Pantothenat. Kann Spuren von Erdnüssen und anderen Schalenfrüchten enthalten.

45 g // 176 kcal / 16 g fehérje / 18 g szénhidrát (ebből 10 g cukor) / 5 g zsír (ebből 1,8 g telített)

5 ízben létezik a kis szelet, én a gyümissel kezdtem a kóstolást és nem csalódtam. Nem olyan jó, mint a Crunchy, de a gyümölcsös és a csokis finom. A joghurtos borzasztó, ilyen megsavanyodott íze van. Öszetételben a Crunchy-hoz hasonló, ezért nem is részletezem külön.


Sportness Eiweiss 32% (DM) - 3.5/5


Glukosesirup | Fruktosesirup | MILCHEIWEISS | dunkle Schokoladenkuvertüre 16,7 % (Kakaomasse, Zucker, Kakaobutter, Emulgator SOJALECITHINE) | Kollagenhydrolysat | SOJAPROTEINISOLAT | Feuchthaltemittel Glycerin | Kakao Crispies 4,4% (SOJAPROTEINISOLAT, Kakao, Tapiokastärke) | Palmfett | Bananenpulver | Maltodextrin | Salz | Aroma | Vitamin C | Vitamin E | Vitamin B6 | Thiamin (Vitamin B1) | Riboflavin (Vitamin B2). Enthält LAKTOSE. Kann Spuren von GLUTEN, EI, NÜSSEN und SCHALENFRÜCHTEN enthalten.

45 g // 175 kcal / 14,4 g fehérje / 19,35 g szénhidrát (ebből 11,7 g cukor) / 4,59 g zsír

A DM olcsóbbik, kevésbé minőségi fehérjeszelete. A banános nagyon finom volt. Az a kategória, mint a fenti kis csoki, nincs mit ragozni rajta.

High Protein Bar 32% (Power System) - 3/5


Zutaten Power System High Protein Bar, Schoko Geschmack: Milcheiweiß, Glukosesirup, Vollmilchschokoladeüberzug (Zucker, Kakaobutter, Vollmilchpulver, Kakaomasse, Emulgator Sojalecithine, natürliches Vanille Aroma), Fruktosesirup, Kollagenhydrolysat, Dextrose, Palmfett, fettarmes Kakaopulver, Aroma, Karamell, Salz, Eiklarpulver, L-Ascorbinsäure, DL-alpha-Tocopherol, Calcium-D-Pantothenat, Pyridoxinhydrochlorid, Riboflavin, Thiaminhydrochlorid. Kann Spuren von Gluten, Erdnüssen und anderen Schalenfrüchten enthalten.

35 g // 138 kcal / 11 g fehérje / 14 g szénhidrát (ebből 9,6 g cukor) / 3,9 g zsír
(Ezek a csokis adatai, a többi kicsit eltér.)

Összetétele nem jobb, mint egy sima csokié, na jó, annyival igen, hogy van benne fehérje. Azt leszámítva full cukor. Ami jó, hogy emellé legalább nem zsíros. Az is jó hír, hogy pici, így túl sok kalóriát nem lehet vele bevinni. Diétába semmiképp nem jó, amúgy edzés körüli időpontban, valami mással - mondjuk egy jobb összetételű szelettel - kiegészítve kitehet egy kis étkezést.
Három ízben létezik, mindegyiket megtaláltam a boltban (Müller), a csokis finom volt, a kókuszos és a banános is jó.

Protein (Maxsport) 3/5


Protein bar in white icing. Strawberry. With high protein content. Gluten- free product. Ingredients: whey protein concentrate and soy protein isolate 25,8 %, glucose syrup, white icing 18 % (sugar, palm oil, whey powder, skimmed milk powder, emulsifier: soy lecithin, flavouring), oligofructose (fibre), minced cranberries ( cranberries, sugar, sunflower oil, blackcurrant concentrate), rapeseed oil, soy flakes, humectant: glycerol, strawberry pieces 1,6 % (apple and strawberry puree / 44% /, fructose glucose syrup, sugar, gelling agent: pectin, acidity regulator: malic acid), emulsifier: soy lecithin, flavouring. May contain peanuts and nuts.
(Ezek az epres adatai.)

60 g // 217 kcal / 15 g fehérje / 19,5 g szénhidrát (ebből 16 g cukor) / 8,4 g zsír

A Tescoban vettem, meg is lepődtem, hogy proteinszeletek is vannak már. :o Előnye, hogy gluténmentes, és transzzsír sincs benne, hátránya, hogy nem túl finom. A csokis még egész jó, de az epres nagyon nem. Amúgy 5 ízben létezik a gyártó holnapja szerint, én csokisat és epreset láttam. Hátrány még, hogy cukros, szójás. Nem vagyok tőle elragadtatva, nem éri meg az árát. Ha már full cukor, akkor legyen brutál finom.
Szerk.: kaptam egy epreset és most kimondottan ízlett. :o Nem a világ legfinomabb csokija, de jó volt. :D Szóval 2.5-ről 3-ra növeltem a pontozást.


Protein KEX (Maxsport) - 2.5/5


protein blend 30,7% (soy protein isolate, hydrolyzed collagen, whey protein concentrate, maltodextrin), vegetable fat (palm, shea), cocoa icing with fructose 10% (vegetable oil (palm kernel), whey powder, defatted cocoa 14%, fructose 14%, lactose, maltodextrin, emulsifying agents / lecithins, polyglycerol polyricinoleate/, flavourings), maize flour, potato starch, rapeseed oil, buckwheat flour, amaranth flour, whey powder, soy flour, fructose, thickener (guar gum), flavourings, raising agents (sodium and ammonium carbonates), sweetener (sucralose), emulsifier (lecithins), folic acid. May contain peanuts, hazelnuts, eggs and sesame.

40 g // 206 kcal / 13 g fehérje / 10 g szénhidrát (ebből 2,8 g cukor) / 12 g zsír (ebből 5 g telített)

Egy fehérjés nápolyi. Különlegessége ennyi. Én eddig csak vaníliásat ettem, nem volt rossz, de jó sem. Ami tetszik benne az tényleg az, hogy más, mint a proteincsokik, meg hogy kevés benne a cukor. Amúgy elég zsíros, így kis tömegéhez képest nem olyan kevés az a 200 kcal. Az összetevői közepesek, minden féle zsiradék, lisztek, cukrok, bár azokból minimális. A benne lévő fehérjék sem első osztályúak. Az íze, nem a legjobb, kicsit édes, kicsit sós...
Ha a csokis megy a mogyorós finom, akkor több pontot kap, de ez csak akkor derül ki, ha megkóstolom. :P
Ja, ezt is a Tescoban vettem.

Szerk.: A mogyis finom volt, így 2.5 pontról (a vaníliás ennyit ér) feljött az összepont 3-asra.


További ízekkel később bővítem a bejegyzést.