2018. február 13., kedd

Proteines túrós habos süti


Ha sütit készítek, nagyon szeretek túrót használni hozzá, mert nem csak szuper fehérjeforrás, hanem nagyon finom és elég sokoldalúan alkalmazható. Most is volt otthon egy 1/2 kg-s adag és túrós sütirecepteket nézegettem... :D Akkor találtam egy habos tetejű, belül tojássárgájás-krémes, kakaós alapú sütit.
Ezt picit feltúrbóztam, mert én fehérjés túrókrémet tettem bele, sőt, az egy réteget kevésnek találtam, így még egy csokis-mogyorókrémeset is csináltam hozzá. Így egy szép, magas, vékony tésztájú, csupa töltelék és hab sütim lett. Igazi fehérjebomba elég alacsony szénhidráttartalommal.


HOZZÁVALÓK

(20x22 cm-es formához)

Az alaphoz:

  • 1 tojás
  • 5 ek. eritrit
  • 60 g zabpehelyliszt
  • 80 g light margarin
  • 10 g zsírszegény kakaópor
  • 1 tk. sütőpor


Túrós réteg 1:

  • 250 g zsírszegény túró (rögösebb állagúval az igazi, nem krémtúróva)
  • 100 g görög joghurt
  • 2 tojás sárgája
  • 50 g madártej ízű Keep Calm Casein
  • 1/2 citrom leve és egy kis citromhéj
  • kb. 0,5 dl víz
  • édesítő ízlés szerint


Túrós réteg 2:

  • 250 g zsírszegény túró
  • 2 tojás sárgája
  • 60 g Wheytella
  • 50 g csokis fehérjepor
  • 10 g zsírszegény kakaópor
  • szükség esetén egy kis víz és édesítő


Hab:

  • 4 tojás fehérje
  • 4-5 ek. eritrit
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csipet só




ELKÉSZÍTÉS

A süti alapjához először dolgozd össze az eritritet, a tojást és a margarint, majd add hozzá apránként a száraz összetevőket is: a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A masszát oszlasd el egy szilikon forma alján.
A túrós rétegek elkészítése nagyon egyszerű: keverd össze az összes hozzávalót. A legjobb, ha az elején botmixerrel csinálod, mert így a rögös állagú túró kicsit krémesebb lesz (de ne turmixold teljesen krémmé, mert úgy nem az igazi!) és mindent jobban össze tudsz dolgozni.
Először a vaníliás, utána a csokis-mogyorókrémes réteget kend a formába.
Tedd be a sütőbe kb. 20 percre 180 °C-ra.


5 perccel mielőtt kivennéd, állj neki a hab elkészítésének: a 4 tojás fehérjéből egy csipet só, egy kis citromlé és pár ek. eritrit hozzáadásával verj kemény habot.
Kend a habot a süti tetejére és kicsit kisebb lángon (kb. 150 °C) süsd kb. 10-15 percig, amíg enyhén el nem kezd barnulni a teteje.
Ha elkészült, várj, míg picit hűl és szépen szeletelhető lesz.

Én 20 nagyobb kockára vágtam, így egy db tápanyagtartalma a következő:
107 kcal, 11 g fehérje, 4 g szénhidrát, 5 g zsír


A receptet a Peak oldalára készítettem.