Ha sütit készítek, nagyon szeretek túrót használni hozzá, mert nem csak szuper fehérjeforrás, hanem nagyon finom és elég sokoldalúan alkalmazható. Most is volt otthon egy 1/2 kg-s adag és túrós sütirecepteket nézegettem... :D Akkor találtam egy habos tetejű, belül tojássárgájás-krémes, kakaós alapú sütit.
Ezt picit feltúrbóztam, mert én fehérjés túrókrémet tettem bele, sőt, az egy réteget kevésnek találtam, így még egy csokis-mogyorókrémeset is csináltam hozzá. Így egy szép, magas, vékony tésztájú, csupa töltelék és hab sütim lett. Igazi fehérjebomba elég alacsony szénhidráttartalommal.
HOZZÁVALÓK
(20x22 cm-es formához)Az alaphoz:
- 1 tojás
 - 5 ek. eritrit
 - 60 g zabpehelyliszt
 - 80 g light margarin
 - 10 g zsírszegény kakaópor
 - 1 tk. sütőpor
 
Túrós réteg 1:
- 250 g zsírszegény túró (rögösebb állagúval az igazi, nem krémtúróva)
 - 100 g görög joghurt
 - 2 tojás sárgája
 - 50 g madártej ízű Keep Calm Casein
 - 1/2 citrom leve és egy kis citromhéj
 - kb. 0,5 dl víz
 - édesítő ízlés szerint
 
Túrós réteg 2:
- 250 g zsírszegény túró
 - 2 tojás sárgája
 - 60 g Wheytella
 - 50 g csokis fehérjepor
 - 10 g zsírszegény kakaópor
 - szükség esetén egy kis víz és édesítő
 
Hab:
- 4 tojás fehérje
 - 4-5 ek. eritrit
 - 1/2 citrom leve
 - 1 csipet só
 
ELKÉSZÍTÉS
A süti alapjához először dolgozd össze az eritritet, a tojást és a margarint, majd add hozzá apránként a száraz összetevőket is: a lisztet, a kakaóport és a sütőport.A masszát oszlasd el egy szilikon forma alján.
A túrós rétegek elkészítése nagyon egyszerű: keverd össze az összes hozzávalót. A legjobb, ha az elején botmixerrel csinálod, mert így a rögös állagú túró kicsit krémesebb lesz (de ne turmixold teljesen krémmé, mert úgy nem az igazi!) és mindent jobban össze tudsz dolgozni.
Először a vaníliás, utána a csokis-mogyorókrémes réteget kend a formába.
Tedd be a sütőbe kb. 20 percre 180 °C-ra.
5 perccel mielőtt kivennéd, állj neki a hab elkészítésének: a 4 tojás fehérjéből egy csipet só, egy kis citromlé és pár ek. eritrit hozzáadásával verj kemény habot.
Kend a habot a süti tetejére és kicsit kisebb lángon (kb. 150 °C) süsd kb. 10-15 percig, amíg enyhén el nem kezd barnulni a teteje.
Ha elkészült, várj, míg picit hűl és szépen szeletelhető lesz.
Én 20 nagyobb kockára vágtam, így egy db tápanyagtartalma a következő:
107 kcal, 11 g fehérje, 4 g szénhidrát, 5 g zsír
A receptet a Peak oldalára készítettem.



