Mogyoróvajas-lekváros muffin



A mogyoróvaj és a lekvár így együtt az amerikaiak nagy kedvence. Nem csoda, hiszen mindkettő nagyon finom, a kettő együtt meg pláne. Sajnos egyik sem mondható diétás ételnek, de a mogyoróvaj csupa egészséges zsírt tartalmaz, sőt fehérjetartalma is kimagasló, a lekvár is elkészíthető cukor nélkül, sőt manapság már kalóriamentes változatot is találni. A mogyoróvajat és a lekvárt én egy muffin formájában hoztam össze, kiegészítve egy kis zabpehelyliszttel, és fehérjeporral. Egyszerű recept, nagyon finom végeredménnyel.

HOZZÁVALÓK


50 g mogyoróvaj
50 g zabpehelyliszt
50 g vaníliás fehérjepor (Peak Protein 85-tel készítettem)
20 g kókuszvirág cukor (elhagyható, de a karamellás íze nagyon jól harmonizál a mogyoróvajjal)
ízlés szerint eritrit, vagy más kalóriamentes édesítő
1 tojás
kb. 100 g diétás lekvár
fahéj
½ csomag sütőpor

ELKÉSZÍTÉS


A mogyoróvajat és a tojást turmixold össze. A zabpehelylisztet, a fehérjeport, az édesítőt és a sütőport keverd össze, majd add hozzá a mogyoróvajas turmixot. Ha nem áll össze, vagy nem krémes, kenhető állagú a tészta, akkor minimális vízzel lazíts rajta.

Pici muffin formákba kanalazz egy réteget a tésztából, erre tegyél egy kis lekvárt, majd újabb réteg tészta következik, a tetejére pedig még egy cseppnyi lekvár, végül pedig fahéj.
Előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on süsd őket míg a tetejük meg nem barnul. Nagyon finom lesz, a mogyorós tésztarétegek ropogóssá válnak.



Bár egészséges alapanyagokból készül a süti, elég energiadús, így elsősorban edzés előtti kis étkezésekhez ajánlom, főleg állóképességi sportokhoz. ☺

Tipp: Használj pici muffinformákat, így egy db süti kevesebb kalóriát tartalmaz. ;)

Jó étvágyat!

A recept a Peak Girls oldalára készült.




Több hozzávalót jó áron tudsz beszerezni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.


Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!