Medvehagymás töltött tojás


Itt a medvehagyma szezon, ráadásul a húsvét is eljött, úgyhogy egy jó kis töltött tojás recept pont aktuális. Egy kis kreativitással nagyon egyszerűen finom, fehérjedús, szinte szénhidrátmentes ételt készíthetsz főtt tojásokból túróval és jól megválasztott fűszerekkel. Íme!

HOZZÁVALÓK

(1 nagy, vagy 2 kisebb adaghoz)

3 tojás
50 g (1 nagy ek.) zsírszegény túró
10 g (1 tk.) light majonéz
3-4 medvehagyma levél
só, bors ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat főzd keményre, majd ha kihűltek pucold meg és vágd félbe őket. Vigyázz, hogy a fehérjék ne szakadjanak el! A sárgákat nyomkodd össze villával, majd keverd össze zsírszegény túróval. Érdemes krémesebb fajtát választani. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis natúr joghurtot. 


Ízesítsd egy kevés light majonézzel, apró kockákra vágott friss medvehagymával, sóval, borssal. Jól keverd össze a tojásos-túrós krémet, majd adagold a tojásfehérjék mélyedéseibe.
Tálald friss zöldségekkel, sonkával, tormával, esetleg teljes kiőrlésű, vagy szénhidrátcsökkentett pékáruval!

Jó étvágyat!

A recept a 
Peak Girls oldalára készült.