Ha unod a natúr csirkemellet, vagy valami könnyen elcsomagolható és szinte bárhol fogyasztható ételre vágysz, tetszeni fog ez a recept.
HOZZÁVALÓK
(15 db kisebb muffinformához)
• 200 g csirkemell filé
• 100 g krémfehér- vagy fetasajt
• 100 g sovány krémtúró
• 1 tojás
• 40 g zabkorpa
• 20 g szezámmagliszt
• 5 g szezámmag
• 1 kk. szódabikarbóna
• fűszerek ízlés szerint (fokhagyma, só, bors, piros paprika)
• 1 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra.
A csirkemellet vágd fel apró darabokra, majd add hozzá a sajtot, túrót, tojást, vizet és fűszereket. Botmixerrel turmixold homogén masszává. A zabkorpát és a szezámmaglisztet keverd össze, majd add hozzá a leturmixolt húsos masszát és keverd össze, végül adagold szilikon muffinformákba.
A tetejüket szórd meg szezámmaggal.
Süsd őket aranybarnára. Az enyémek kb. 20 perc alatt elkészültek.
Hidegen, friss salátával nagyon finomak.
Jó étvágyat!
1 db muffin tápanyagtartalma:
58 kcal, 6,3 g fehérje, 2,2 g szénhidrát, 2,4 g zsír
A recept a Peak Girls oldalára készült.
Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!
A szezámmaglisztet akciósan tudjátok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.