Ez a süti ránézésre nagyon különleges, pedig nem tartalmaz semmi extrát, csak olyan összetevőket, ami minden egészséges étrendet követő társunk konyhájában fellelhető. 3 rétegből áll, amelyek külön is nagyon finomak lennének, de egyben az igazi.
Csokis tészta:
• 30 g zabpehelyliszt
• 30 g fehérjepor (csokis, vagy vaníliás, kevert vagy kazein)
• 10 g natúr kakaópor
• 1 tojássárgája
• 100 g zsírszegény túró
• 1 kk. szódabikarbóna
• édesítő ízlés szerint (eritrit)
• víz (kb. 1 dl)
Túrós réteg:
• 150 g zsírszegény túró
• 100 g áfonya
• 1 tojássárgája
• édesítő
• pár csepp citromlé
Tojáshab:
• 2 tojásfehérje
• 1 csipet só
• pár csepp citromlé
• édesítő
A kész csokis masszát oszdd el a sütiformáidban és süsd elő, míg el nem kezd szilárdulni a tetejük. Amíg ez megtörténik, pont lesz idő a következő réteg elkészítéséhez: a túrót, gyümölcsöt, tojássárgáját és édesítőt botmixerrel turmixold össze. Pár csepp citromlével, fahéjjal, vaníliával ízesítheted kedved szerint.
Az elősült sütikre kend rá egyenletesen a túrós réteget, majd tedd őket vissza a sütőbe. További kb. 10 percig süsd őket, míg el nem kezd “bőrösödni” a túró. Addig készítsd el a tojáshabot: a két félretett tojásfehérjét egy csipet sóval és kevés citromlével verd kemény habbá. Édesítsd ízlés szerint és akár fahéjjal is fűszerezheted. Ha eleget sült a túrós réteg, felkerül a hab a mini tortákra: minden sütidre kanalazz a tojáshabból és süsd őket további néhány percig, míg a hab el nem kezd barnulni.
Ha kihűltek, könnyen ki tudod majd venni őket a formákból.
Hűtőben napokig eltarthatók és talán úgy, hidegen a legfinomabbak.
Jó étvágyat!
Egy süti tápanyagtartalma: 114 kcal, 13 g fehérje, 8 g szénhidrát, 4 g zsír
Tipp: más lédús gyümölccsel is nagyon jó, én körtével is elkészítettem.
HOZZÁVALÓK
(6 nagy kerek szilikon sütiformához)Csokis tészta:
• 30 g zabpehelyliszt
• 30 g fehérjepor (csokis, vagy vaníliás, kevert vagy kazein)
• 10 g natúr kakaópor
• 1 tojássárgája
• 100 g zsírszegény túró
• 1 kk. szódabikarbóna
• édesítő ízlés szerint (eritrit)
• víz (kb. 1 dl)
Túrós réteg:
• 150 g zsírszegény túró
• 100 g áfonya
• 1 tojássárgája
• édesítő
• pár csepp citromlé
Tojáshab:
• 2 tojásfehérje
• 1 csipet só
• pár csepp citromlé
• édesítő
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra, közben készítsd el az első réteget: keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a tojássárgáját (a fehérjét tedd félre, az a habhoz fog kelleni) és túrót (egy doboz általában 250 g, így annak kisebb részét tesszüka tésztába, a többi a gyümölcsös rétegbe fog kelleni). Ahhoz, hogy krémes, kenhető, de nem folyékony masszát kapj, szükséged lesz némi víz hozzáadására: nekem kicsit több, mint 1 dl kellett, de ez nagyban függ a fehérjeporod fajtájától és a túród állagától.A kész csokis masszát oszdd el a sütiformáidban és süsd elő, míg el nem kezd szilárdulni a tetejük. Amíg ez megtörténik, pont lesz idő a következő réteg elkészítéséhez: a túrót, gyümölcsöt, tojássárgáját és édesítőt botmixerrel turmixold össze. Pár csepp citromlével, fahéjjal, vaníliával ízesítheted kedved szerint.
Az elősült sütikre kend rá egyenletesen a túrós réteget, majd tedd őket vissza a sütőbe. További kb. 10 percig süsd őket, míg el nem kezd “bőrösödni” a túró. Addig készítsd el a tojáshabot: a két félretett tojásfehérjét egy csipet sóval és kevés citromlével verd kemény habbá. Édesítsd ízlés szerint és akár fahéjjal is fűszerezheted. Ha eleget sült a túrós réteg, felkerül a hab a mini tortákra: minden sütidre kanalazz a tojáshabból és süsd őket további néhány percig, míg a hab el nem kezd barnulni.
Ha kihűltek, könnyen ki tudod majd venni őket a formákból.
Hűtőben napokig eltarthatók és talán úgy, hidegen a legfinomabbak.
Jó étvágyat!
Egy süti tápanyagtartalma: 114 kcal, 13 g fehérje, 8 g szénhidrát, 4 g zsír
Tipp: más lédús gyümölccsel is nagyon jó, én körtével is elkészítettem.
A recept a Peak Girls oldalára készült.