Áfonyás, habos, túrós süti


Ez a süti ránézésre nagyon különleges, pedig nem tartalmaz semmi extrát, csak olyan összetevőket, ami minden egészséges étrendet követő társunk konyhájában fellelhető. 3 rétegből áll, amelyek külön is nagyon finomak lennének, de egyben az igazi.


HOZZÁVALÓK

(6 nagy kerek szilikon sütiformához)

Csokis tészta:
30 g zabpehelyliszt
30 g fehérjepor (csokis, vagy vaníliás, kevert vagy kazein)
10 g natúr kakaópor
1 tojássárgája
100 g zsírszegény túró
1 kk. szódabikarbóna
édesítő ízlés szerint (eritrit)
víz (kb. 1 dl)

Túrós réteg:
150 g zsírszegény túró
100 g áfonya
1 tojássárgája
édesítő
pár csepp citromlé

Tojáshab:
2 tojásfehérje
1 csipet só
pár csepp citromlé
édesítő

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra, közben készítsd el az első réteget: keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzá a tojássárgáját (a fehérjét tedd félre, az a habhoz fog kelleni) és túrót (egy doboz általában 250 g, így annak kisebb részét tesszüka  tésztába, a többi a gyümölcsös rétegbe fog kelleni). Ahhoz, hogy krémes, kenhető, de nem folyékony masszát kapj, szükséged lesz némi víz hozzáadására: nekem kicsit több, mint 1 dl kellett, de ez nagyban függ a fehérjeporod fajtájától és a túród állagától.


A kész csokis masszát oszdd el a sütiformáidban és süsd elő, míg el nem kezd szilárdulni a tetejük. Amíg ez megtörténik, pont lesz idő a következő réteg elkészítéséhez: a túrót, gyümölcsöt, tojássárgáját és édesítőt botmixerrel turmixold össze. Pár csepp citromlével, fahéjjal, vaníliával ízesítheted kedved szerint.
Az elősült sütikre kend rá egyenletesen a túrós réteget, majd tedd őket vissza a sütőbe. További kb. 10 percig süsd őket, míg el nem kezd “bőrösödni” a túró. Addig készítsd el a tojáshabot: a két félretett tojásfehérjét egy csipet sóval és kevés citromlével verd kemény habbá. Édesítsd ízlés szerint és akár fahéjjal is fűszerezheted. Ha eleget sült a túrós réteg, felkerül a hab a mini tortákra: minden sütidre kanalazz a tojáshabból és süsd őket további néhány percig, míg a hab el nem kezd barnulni.
Ha kihűltek, könnyen ki tudod majd venni őket a formákból.
Hűtőben napokig eltarthatók és talán úgy, hidegen a legfinomabbak.

Jó étvágyat!

Egy süti tápanyagtartalma: 114 kcal, 13 g fehérje, 8 g szénhidrát, 4 g zsír

Tipp: más lédús gyümölccsel is nagyon jó, én körtével is elkészítettem.


A recept a Peak Girls oldalára készült.


Több hozzávalót jó áron tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.