HOZZÁVALÓK
- csirkemell filé (nekem 40 dkg, nagyobb adag esetén ennek arányában kell növelni a többi hozzávaló mennyiségét)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk. mogyoróvaj
- 1 tk. dijoni mustár
- 1 tk. erős pista
- 1 ek. szójaszósz
- só
- bors
- víz
Egy edénybe tegyünk egy kis vizet, kockázzuk fel a hagymát és kezdjük el párolni. A csirkemell filét kockázzuk, vagy csíkozzuk fel, és adjuk hozzá a hagymához. Tegyük bele az összes többi hozzávalót. Vízből annyi kell, amennyiben jól fel tudjuk oldani és el tudjuk keverni a mogyivajat. Lefedve főzzük készre, közben néha kevergessük meg.
Tálalhatjuk párolt vagy sült zöldségekkel és mondjuk egy kis rizzsel, vagy teljes kiőrlésű tésztával, de hidegen salátába keverve is jó, főleg, hogy az öntet eleve megvan.
A képen sült hagyma, cukkini, padlizsán + párolt brokkoli van, meg egy kis barna rizs, amit megszórtam pirított magkeverékkel, ami szotyiból, lenmagból és szezámmagból áll.
TÁPÉRTÉK
Nem számolgattam a hagymát és az ízesítőket, így pontosat nem tudok mondani, de a csirkemell filé tápanyagtartalmához kell hozzáképzelni némi szénhidrátot, meg egy kis zsírt.
A csirkemellben 100 g-onként 20-24 g fehérje, 1 g zsír van átlagosan és kb. 110 kcal.
Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!
Tipp: Ha nem ehetsz földimogyorót, próbáld ki mandulavajjal! Nekem úgy is nagyon ízlett. :)