Csináltam már hasonló sütiket, nevezetesen az almás-túrós pitécskéket és a köles alapú gyümitortákat. Ez most kb. a kettő keresztezése: ropogós, pite szerű kosárkában van a krémtúróból és proteinporból álló "puding", rajta meg barack és áfonya meg egy kis ribizli, csak hogy szépek legyenek.
HOZZÁVALÓK
(6 kosárka formához)A tésztához:
- 50 g krémes sovány túró
- 30 g zabpehelyliszt
- 20 g csokis fehérjepor (kevert, vagy kazein a legjobb)
- 10 g búzacsíra
- 10 g szójagranulátum (pici, liszt szerű)
- 10 g lenmagliszt
- 1 tojás
- stevia
A pudingokhoz:
- 100 + 100 g krémes sovány túró
- 10-10 g a gyümölcsökhöz illő fehérjepor (nálam a barackhoz narancsos, a bogyókhoz áfonyás-joghurtos)
- 1 dl víz
- 1 nagy ek. zselatin por
A feltét:
- sárga húsú őszibarack (ez 50 g volt)
- áfonya, ribizli (ez is 50 g volt)
ELKÉSZÍTÉS
- Összekeverjük a tészta minden hozzávalóját. Egy ragacsos masszát kell kapnunk. Ezt elegyengetjük a szilikonos kosárka formákban és 180°-on kb. 20 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a protein-pudingokat. A túróból 100 g-ot összekeverünk a narancsos, másik 100 g-ot az áfonyás fehérjével.
- A vizet felmelegítjük és hozzáadjuk a zselatint, amit feloldunk benne. Ha kicsit hűlt, a felét a narancsos, felét az áfonyás túrókrémhez keverjük. Simára keverjük a túrós krémeket.
- Ha megsültek és picit hűltek a kosárkák, beléjük kanalazzuk a pudingokat. Én csináltam csak áfonyásat, csak barackosat és vegyeset is, amint a képen az látható.
- A barackokat megpucoljuk, felkockázzuk és kidíszítjük vele a kis pitéinket.
- Betesszük a hűtőbe és hagyjuk megdermedni.
TÁPÉRTÉK: 1 db-ban 131,2 kcal / 12,7 g fehérje / 9,3 g szénhidrát / 4,6 g zsír