Barackos & áfonyás mini piték


Csináltam már hasonló sütiket, nevezetesen az almás-túrós pitécskéket és a köles alapú gyümitortákat. Ez most kb. a kettő keresztezése: ropogós, pite szerű kosárkában van a krémtúróból és proteinporból álló "puding", rajta meg barack és áfonya meg egy kis ribizli, csak hogy szépek legyenek.
Ezeket is reggelinek, vagy edzés előtti kajának ajánlom.

HOZZÁVALÓK

(6 kosárka formához)

A tésztához:

  • 50 g krémes sovány túró
  • 30 g zabpehelyliszt
  • 20 g csokis fehérjepor (kevert, vagy kazein a legjobb)
  • 10 g búzacsíra
  • 10 g szójagranulátum (pici, liszt szerű)
  • 10 g lenmagliszt
  • 1 tojás
  • stevia

A pudingokhoz:

  • 100 + 100 g krémes sovány túró
  • 10-10 g a gyümölcsökhöz illő fehérjepor (nálam a barackhoz narancsos, a bogyókhoz áfonyás-joghurtos)
  • 1 dl víz
  • 1 nagy ek. zselatin por

A feltét:

  • sárga húsú őszibarack (ez 50 g volt)
  • áfonya, ribizli (ez is 50 g volt)

ELKÉSZÍTÉS


  1. Összekeverjük a tészta minden hozzávalóját. Egy ragacsos masszát kell kapnunk. Ezt elegyengetjük a szilikonos kosárka formákban és 180°-on kb. 20 percig sütjük.
  2. Közben elkészítjük a protein-pudingokat. A túróból 100 g-ot összekeverünk a narancsos, másik 100 g-ot az áfonyás fehérjével.
  3. A vizet felmelegítjük és hozzáadjuk a zselatint, amit feloldunk benne. Ha kicsit hűlt, a felét a narancsos, felét az áfonyás túrókrémhez keverjük. Simára keverjük a túrós krémeket.
  4. Ha megsültek és picit hűltek a kosárkák, beléjük kanalazzuk a pudingokat. Én csináltam csak áfonyásat, csak barackosat és vegyeset is, amint a képen az látható.
  5. A barackokat megpucoljuk, felkockázzuk és kidíszítjük vele a kis pitéinket.
  6. Betesszük a hűtőbe és hagyjuk megdermedni.


TÁPÉRTÉK: 1 db-ban 131,2 kcal / 12,7 g fehérje / 9,3 g szénhidrát / 4,6 g zsír


Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!