Az előző hasonló receptnél, a sztracsatella sütinél írtam, hogy még nem fogyott el a cukormentes étcsokim. Nos, ezzel a sütivel vetettem neki véget. :D Beleolvasztottam. Sütés nélkül készül, köles mellett zabkorpát is tartalmaz. Kivételes módon nincs benne túró, helyette van joghurt.
Ez egy elég energiadús kaja, van benne szénhidrát, jó fajta zsír is a kókuszból, na meg fehérje természetesen. Nem diétás, fogyni vágyóknak nem ajánlom. Viszont jó alapanyagokból készül, cukor- és lisztmentes, sok energiát ad, tömegeléskor és ha rekordokat akarunk dönteni a használt súlyokban, szuper kaja edzés előtt. :D Nálam ez reggelit jelentett, 2 ilyen meg 2 sztracsatellás aztán hamarosan indulhatott is az edzés.
Ez egy elég energiadús kaja, van benne szénhidrát, jó fajta zsír is a kókuszból, na meg fehérje természetesen. Nem diétás, fogyni vágyóknak nem ajánlom. Viszont jó alapanyagokból készül, cukor- és lisztmentes, sok energiát ad, tömegeléskor és ha rekordokat akarunk dönteni a használt súlyokban, szuper kaja edzés előtt. :D Nálam ez reggelit jelentett, 2 ilyen meg 2 sztracsatellás aztán hamarosan indulhatott is az edzés.
HOZZÁVALÓK
6 db muffinformához
A köleses-csokis réteghez:
- 40 g köles
- 20 g zabpkorpa
- 5 g búzacsíra (kihagyható)
- 4 dl víz
- 2 csík cukormentes étcsoki (nálam ez 32 g volt)
- 20 g csokis fehérjepor (kevert, de kazein is tuti jó)
- 20 g kókuszreszelék
- egy csipet só
- rum aroma
A tetejére:
- 50 g natúr joghurt (krémes túró még jobb, de most ez volt)
- 10 g kókuszreszelék
- 10 g vaníliás fehérjepor
- stevia
- 1 dl víz
- zselatin por
- dísznek egy kis holland kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
- Tegyük fel főni a kölest egy csipet sóval 4 dl vízben. Kb. félidőben, mikor már kezdi beszívni a vizet, adjuk hozzá a zabkorpát. Közben mehet hozzá a búzacsíra, a rum aroma is. A csokit beletördeljük és jól elkevergetjük, hogy beleolvadjon. Lassú tűzön addig főzzük, míg összeállt massza állaga nem lesz.
- Ha levettük a tűzről és picit hűlt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a fehérjeport. Ízlés szerint még tovább édesíthetjük.
- A köleses masszát eloszlatjuk a muffinformák aljában. Kanállal elegyengetjük.
- A vaníliás-kókuszos krémhez felmelegítünk 1 dl vizet, majd feloldunk benne egy evőkanálnyi zselatint.
- A joghurtot kikeverjük a fehérjeporral, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ha nem elég édes, akkor egy kis steviát is.
- Ha hűlt a zselatinos víz, összekeverjük a joghurtos masszával, majd a köleses rétegre adagoljuk. Ha egy picit szilárdult, megszórjuk kakaóval, majd betesszük a hűtőbe pár órára, vagy egy egész éjszakára. Addigra minden összeáll és ki lehet egybe venni a sütikéket. :)
TÁPÉRTÉK: 1 db-ban 127 kcal / 6,2 g fehérje / 11,8 g szénhidrát / 6,2 g zsír