Mostanában nem igazán volt kedvem sütni, de egy nap volt, amikor nem volt 40 fok, így be mertem kapcsolni a sütőt. :) A terv valami mini almáspite féleség volt, aztán ez lett belőle: kis kosárkák baracklekvárral, túróval, almával és sok-sok fahéjjal. Ez a kaja semmi esetre sem diétás, sok benne a gyümölcs, a szénhidrát, de edzés előtt, után és mindnekinek, akinek nem a fogyás/szálkásítás a célja, nagyon is jó. :)
A süti kitalálásakor a célom az volt, hogy valami tömörebb tészta alakuljon ki, ami akár ropogós is lesz és hogy ebbe töltsek almát. Úgy gondoltam, majd a tetejükre valami rácsot is alkotok, de így is épp, hogy elég lett a tészta. Összeöntöttem minden félét az itthon lévő csírákból, korpákból, lisztekből, így alakult ki. :)
A kosárkákhoz:
- 40 g zabpehelyliszt
- 10 g búzacsíra
- 10 g zabkorpa
- 10 g szója granulátum (Ez ilyen picike, szemcsés, nem liszt, de nem is az, amit darálthús helyett esznek. Lisztet akartam venni és ez volt.)
- 5 g lenmagliszt
- 5 g búzakorpa
- stevia por
- 1 tojás
- 50 g krémes sovány túró
- fahéj
A töltelékek:
- 6 tk. édesítővel készült baracklekvár (ez xilites)
- 100 g krémes sovány túró
- 1 kisebb alma (nálam 100 g)
- eritrit, folyékony stevia (vagy más édesítő)
- fahéj
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt előmelegítjük 180°-ra, közben összekeverjük a tészta hozzávalóit. Ez egy gyúrható massza kell, hogy legyen, nem baj, ha kicsit ragad. Ezt oszlassuk szét szilikonos kosárka formákba.
- A kiskosarakba tegyünk 1-1 teáskanálnyi diétás lekvárt.
- Az almát vágjuk kicsi darabkákra, sadjuk hozzá az édesítőt, fahéjat, túrót. Jól keverjük össze.
- Kanalazzuk az almás-túrós masszát a kosárkába.
- Süssük kb. 25-30 percig és még 5-10 percig hagyjuk a lekapcsolt sütőben. Utána vegyük ki, ha kihűlt, könnyedén kijönnek a formákból.
TÁPÉRTÉK /db: 122 kcal / 7,7 g fehérje / 15 g szénhidrát / 2,8 g zsír
Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!