HOZZÁVALÓK
(12 db nagyobb formához)• 400-500 g sovány darálthús
• kb. 50 g zabpehely
• ½ fej hagyma
• 2 db nyers tojás
• 6 db főtt tojás
• fűszerek: só, bors, paprika, petrezselyem, fokhagyma
• 12 csík Feketeerdei, Serrano, vagy hasonló sonka. (Én 6 széles szeletet feleztem el.)
ELKÉSZÍTÉS
A húst dolgozd össze a zabpehellyel, a tojásokkal és a fűszerekkel. A főtt tojásokat pucold meg és vágd őket ketté keresztbe.
A muffinformákba tedd be először a sonkacsíkot, arra egy púpozott evőkanál húsos masszát. Ebbe nyomd bele a fél tojást, majd fedd be még egy kanálnyi hússal, végül hajtsd rá a sonkacsíkok végeit. Ezt ismételd meg, míg el nem fogynak az alapanyagok, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd készre.
Egy adagnak nálam 2 fasírt felel meg, ami finom hidegen-melegen, akár rizzsel, savanyúsággal, vagy egy könnyebb salátával. Utóbbihoz 3 db is belefér.