Házi csirkemell sonka


Nem az én receptem, sok helyen láttam már, így forrást nem jelölök, csak feltöltöm ide a saját képeimmel, mert szerintem nagyon jó.
Így kell 100% (vagy ha mást is teszel bele, akkor majdnem 100%) csirkemell sonkát készíteni otthon egyszerűen, gyorsan és olcsóbban, mint a boltban kapható felvágottak.

HOZZÁVALÓK

  • csirkemell filé
  • ízesítésnek bármi, az alap a só, ezen kívül lehet bármilyen fűszer, zöldfűszer, sajt, zöldség

ELKÉSZÍTÉS



A csirkemellett vagdald fel, majd botmixerrel, vagy valami jó apritóval pépesítsd. Vagy egyszerűen daráld le. Én botmixerezni szoktam és hagyok benne darabokat is, így lett mozaikos pl. a képen látható paprikás ízesítésű sonkám.
A buci melletti képen parmezános, füstölt paprikás sonka van, a fenti képen pedig zöldfűszeres.

A húspépet tedd alufóliára, formázz belőle egy vastagabb rudat, majd jól tekerd körbe, mint egy szaloncukrot. Akár két réteg fólia is mehet rá.

Süsd 180 °C-on kb. 3/4 órát. Ha kihűlt, kicsomaglhatod és szeletelheted.
Ha normális minőségű csirkemelled van, nem sok vizet fog ereszteni.

Hűtőben elvan pár napig, bár én fagyasztani is szoktam, azt is bírja.