Készítettem egy májas-csirkemelles ragut, de maradt még csirkemájam, amit egy finom, krémes házi, adalékanyagtoktól mentes májkrémhez használtam fel.
Nagyon finom puffasztott rizsre, vagy kukoricára kenve, sok zöldséggel.
HOZZÁVALÓK
• 150-200 g csirkemáj
• 100 g krémes ricotta (vagy sovány krémtúró, vagy cottage cheese)
• ½ fej vöröshagyma
• 3 ek. light ketchup
• 1 ek. mustár
• 1 ek. (10 g) kacsa-, vagy kókuszzsír
• só, bors, majoranna
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát kockázd fel, majd egy kis zsiradékon pirítsd meg. Add hozzá a májat, azt is pirítsd meg, majd fedő alatt kis lángon főzd puhára. Ha kell, adj hozzá egy kis vizet. Fűszerezd sóval, borssal, majorannával.
Ha elkészült, hagyd legalább langyosra hűlni, majd turmixold össze a ricottával, ketchuppal és mustárral.
Ez a mennyiség nagyjából két adagra elegedő, de többet is készíthetsz, mert fagyasztható.
A receptet a Peak Girls oldalára írtam.