Csirkekockák hentes módra


A hentes tokány, vagy más hentes módra készülő húsok egy uborkás-sonkás öntettel készülnek. Én csirkemellkockákkal készítettem el egy hasonló ételt, füstölt karajsonkával, kovászos uborkával, paradicsomlével. Finom, savanykás ízvilágú étel, ami teljesen diétabarát.



HOZZÁVALÓK


(4 adag)

500 g csirkemell filé
150-200 g füstölt sonka
kb. 200 g kovászos, vagy csemege uborka
1 fej vöröshagyma
3 dl paradicsomlé
1 tk. zsiradék
só, bors


ELKÉSZÍTÉS



A hagymát pirítsd meg egy kis zsiradékon – kacsazsírral, vagy kókuszzsírral érdemes készíteni, majd add hozzá a felcsíkozott sonkát és a kockákra vágott csirkemellet is.
Ha már kifehéredett a hús, öntsd fel paradicsomlével, fűszerezd sóval, borssal és főzd tovább. Addig vágd fel csíkokra az uborkát és a végén keverd hozzá azt is.
Rizzsel nagyon finom.



Jó étvágyat!






Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!