A hentes tokány, vagy más hentes módra készülő húsok egy uborkás-sonkás öntettel készülnek. Én csirkemellkockákkal készítettem el egy hasonló ételt, füstölt karajsonkával, kovászos uborkával, paradicsomlével. Finom, savanykás ízvilágú étel, ami teljesen diétabarát.
HOZZÁVALÓK
(4 adag)
• 500 g csirkemell filé
• 150-200 g füstölt sonka
• kb. 200 g kovászos, vagy csemege uborka
• 1 fej vöröshagyma
• 3 dl paradicsomlé
• 1 tk. zsiradék
• só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát pirítsd meg egy kis zsiradékon – kacsazsírral, vagy kókuszzsírral érdemes készíteni, majd add hozzá a felcsíkozott sonkát és a kockákra vágott csirkemellet is.
Ha már kifehéredett a hús, öntsd fel paradicsomlével, fűszerezd sóval, borssal és főzd tovább. Addig vágd fel csíkokra az uborkát és a végén keverd hozzá azt is.
Rizzsel nagyon finom.
Jó étvágyat!