Ricottás tojáskrém


Így húsvét után a sok főtt tojás kreatív hasznosításához hoztam egy jó kis receptet. A ricotta azért jó választás a krémhez, mert értékes tejasavófehérjét tartalmaz, s emellett finom, krémes, kicsit édeskés íze van. Persze krémes túróval vagy cottage cheese-zel is helyettesíthető, hasonló lesz az eredmény.



HOZZÁVALÓK


250 g krémes ricotta
4 főtt tojás
só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS


Nagyon egyszerű: vagy turmixolj össze minden összetevőt, magy a tojásokat törd össze villával és utána keverd hozzá a ricottát és a fűszereket. Az első változat krémesebb, a másik tojásdarabkás, mindenhogy nagyon finom. Jól lehet fűszerezni, mert a ricotta maga édeskés, úgyhogy bírja a sót, borsot, kis chilli port, vagy hagymaféléket is, pl. a medvehagyma nagyon jó bele. Én ezt az adagot 3 részre osztottam, hogy neked hány étkezésre lesz elég, attól függ, mi mindent eszel még hozzá. ☺
Fogyaszdd pufirizzsel vagy zöldségekkel mártogatósként.



A recept megjelent a Peak oldalán is.