HOZZÁVALÓK:
- 2 fél, bőrös kacsamellfilé
- só
- fehérbors
- chili
- gyömbér
- fokhagyma
- kevés víz
ELKÉSZÍTÉS:
A kacsamell filékről leszedtem a bőrt, amit felcsíkoztam és egy seprenyőben kisütöttem belőle a zsírt (utána a bőrdarabokat kiszedtem). Közben a filéket felcsíkoztam, majd a forró kacsazsírban hirtelen megpirítottam. Utána kisebbre vettem a lángot és a fent felsorolt fűszerekkel megszórtam a húst. Kis vizet öntöttem alá és fedő alatt puhára főztem. A végén még nagyobb lángon tovább pirítottam.
Ez nekem 2 adag lett, zöldségekkel ettem, a felső képen zöldbab + cékla + egy kis füstölt gomolya sajt társaságában látható, az alsón petrezselmyes bab és brokkoli. A zöldségeket a megmaradt fűszeres kacsazsíron készítettem el, ami remek ízt adott nekik. :)
Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!