Almás-mákos paleo muffin


Egyik legjobban sikerült, saját kikísérletezésű paleo sütim a mákos-áfonyás muffin. Ezt vettem alapul az almás változathoz is, csak most mák helyett máklisztet használtam (mert azt is ki akartam próbálni :P). Ez is nagyon finom, puha, laktató süti, csak az alma mennyiségével kell vigyázni: ha az előírtnál többet használtok, könnyen széteshet, nedves maradhat a muffin! (Tapasztalat. ;))
Többször elkészítettem már, most egy nagyobb adag receptjét osztom meg veletek, de ha most próbáljátok ki először, simán felezzétek csak el a hozzávalók mennyiségét.

HOZZÁVALÓK

(dupla adag, 28 db kisebb muffinom lett)

  • 80 g mandulaliszt
  • 80 g kókuszliszt
  • 40 g mákliszt (vagy darált mák - abból kevesebb is elég lehet)
  • 80 g eritrit vagy xilit
  • 80 g cocomas kókuszkrém
  • 80 g kesudió-, vagy mandulavaj
  • 10 g útifűmaghéj
  • 2 nagy tojás
  • 1 nagy, vagy 2 kisebb alma: megpucolva, lereszelve 240 g körül (ne nagyon legyen több, különben szétesnek a muffinok)
  • fahéj
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • kb. 2 dl víz

ELKÉSZÍTÉS

Keverd össze a liszteket, az édesítőt, az útifűmaghéjat és a szódabikarbónát. Az almákat pucold meg és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Keverd hozzá a száraz összetevőkhöz, majd add hozzá a tojásokat, magvajakat, kókuszkrémet és ízesítsd fahéjjal, majd adj hozzá némi vizet, hogy elérje a megfelelő állagot. Elég sokat fel fog venni, én összesen 2 dl-t adtam hozzá, hogy egy ruganyos, gyúható, picit szétesős tésztát kapjak.
Ha ez megvolt, hagyd picit állni, hogy a lisztek és az útifűmaghéj megszívhassa magát nedvességgel.
Adagold muffinformákba a tésztát és kb. 160 °C-ra előmelegített sütőben süsd, míg meg nem barnul a tetejük.
Ha elkészültek, hagyd őket kihűlni a formákban.


TÁPANYAGTARTALOM/db: 66 kcal, 3 g fehérje, 5 g szénhidrát, 3 g zsír




Több hozzávalót jó áron tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.


Ha még gyorsabban és egyszerűbben szeretnél muffint készíteni, próbáld ki a protein muffin mixet!
(Nem paleo!)