Szezámos-zabkorpás pulykafalatok


Még nem igazán próbálkoztam “bundázott” húsok készítésével, mivel rántott húst régóta nem eszem. Viszont most sem kifejezetten azt készítettem, inkább amolyan pulykafalatokat, egy kis zabos-szezámos bevonattal, finoman fűszerezve. Ezzel, a viszonylag kis adag hús laktatóbb, táplálóbb és nem utolsó sorban ízletesebb lett. Minden összetevője belefér egy szigorúbb sportolói étrendbe is, hiszen csak lassú felszívódású szénhidrátokat és “jó” zsírokat tartalmaz.



HOZZÁVALÓK

25-30 dkg pulykamell filé
1 közepes tojás
10 g szezámmag
zabliszt (5-6 g)
zabkorpa (kb. 40 g)
fűszerek ízlés szerint (só, fehérbors, chili, fokhagyma)
10 g kókuszzsír a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS


A pulykamellet vágd kisebb falatokra, vagy csíkokra, majd sózd be. A tojást picit verd fel. A zabkorpát keverd össze a szezámmaggal és tetszőleges fűszerekkel.
A pulykamellet  forgasd először zablisztbe, utána mártsd a tojásba, majd fejezd be a panírozást a zabkorpás keverékkel.
Jó minőségű, tapadásmentes serpenyőben minimális zsiradékon tudod megsütni. Adagonként csupán egy kis teáskanálnyi kell, hogy aranybarna legyen, és a kókuszzsír “jó” zsírnak számít. ☺


Tippek:
picit nagyobb szeletekre is vághatod a húst, ilyenkor jobban hasonlít a rántott húsra
megpróbálhatod sütőben is elkészíteni
természetesen bármilyen más sovány húsból elkészíthető, de legjobb csirke-, vagy pulykamellből

Köretként sült, vagy párolt zöldségeket ajánlok, de egy nagy tál salátában is jól mutatnak a szezámos pulykafalatok.

3 adag lett, így egy adag tápértéke: 230 kcal, 28 g fehérje, 9 g szénhidrát és 9 g zsír


A recept a Peak Girls oldalra készült.

Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!