Még nem igazán próbálkoztam “bundázott” húsok készítésével, mivel rántott húst régóta nem eszem. Viszont most sem kifejezetten azt készítettem, inkább amolyan pulykafalatokat, egy kis zabos-szezámos bevonattal, finoman fűszerezve. Ezzel, a viszonylag kis adag hús laktatóbb, táplálóbb és nem utolsó sorban ízletesebb lett. Minden összetevője belefér egy szigorúbb sportolói étrendbe is, hiszen csak lassú felszívódású szénhidrátokat és “jó” zsírokat tartalmaz.
HOZZÁVALÓK
• 25-30 dkg pulykamell filé
• 1 közepes tojás
• 10 g szezámmag
• zabliszt (5-6 g)
• zabkorpa (kb. 40 g)
• fűszerek ízlés szerint (só, fehérbors, chili, fokhagyma)
• 10 g kókuszzsír a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
A pulykamellet vágd kisebb falatokra, vagy csíkokra, majd sózd be. A tojást picit verd fel. A zabkorpát keverd össze a szezámmaggal és tetszőleges fűszerekkel.
A pulykamellet forgasd először zablisztbe, utána mártsd a tojásba, majd fejezd be a panírozást a zabkorpás keverékkel.
Jó minőségű, tapadásmentes serpenyőben minimális zsiradékon tudod megsütni. Adagonként csupán egy kis teáskanálnyi kell, hogy aranybarna legyen, és a kókuszzsír “jó” zsírnak számít. ☺
Tippek:
• picit nagyobb szeletekre is vághatod a húst, ilyenkor jobban hasonlít a rántott húsra
• megpróbálhatod sütőben is elkészíteni
• természetesen bármilyen más sovány húsból elkészíthető, de legjobb csirke-, vagy pulykamellből
Köretként sült, vagy párolt zöldségeket ajánlok, de egy nagy tál salátában is jól mutatnak a szezámos pulykafalatok.
3 adag lett, így egy adag tápértéke: 230 kcal, 28 g fehérje, 9 g szénhidrát és 9 g zsír