Korábban már készítettem jónéhány alacsony szénhidráttartalmú, főleg túró alapú "pogácsát" muffin formákban: 1. rész, 2. rész.
Muffin pogis sorozatunk 3. részében kétféle sajtos változat receptjét osztom meg veletek. Ezeknek a sütiknek magasabb a szénhidráttartalma is, ami egyébként zabból származik mindkét esetben.
SAJTKRÉMES POGI
HOZZÁVALÓK
(6 db muffinformához)- 125 g light trappista sajtkrém (1 doboz, pici tégely)
- 20 g apró szemű zabpehely
- 20 g zabpehelyliszt
- 10 g lenmagliszt
- 10 g szezámmag
- 5 g búzakorpa
- 1 tojás
- só
- szódabikarbóna vagy sütőpor
ELKÉSZÍTÉS
Az elkészítés nagyon egyszerű: Mindent jól keverjünk össze, majd adaguljuk a masszát a muffinformákba. Ha kell, adjunk hozzá pici vizet. A tetejüket szórjuk meg valami maggal - ez nálam szezám volt. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25-30 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
TÁPÉRTÉK 1 db-ban: 90,5 kcal / 6,9 g fehérje / 5,7 g szénhidrát / 4,6 g zsír
ORDÁS POGI
HOZZÁVALÓK
(6 db muffinformához)
- 125 g orda (sovány savósajt, több ízben kapható, az enyém fokhagymás-petrezselymes volt)
- 40 g zabpehelyliszt
- 20 g zabkorpa
- 10 g lenmagliszt
- 10 g búzakorpa
- 1 tojás
- só
- sütőpor / szódabikarbóna
ELKÉSZÍTÉS
Ugyan az, mint az előző pogié. :) Az ordát érdemes jól áttörni villával, rögös túróhoz hasonló lesz az állaga.
TÁPÉRTÉK 1 db-ban: 95 kcal / 6,7 g fehérje / 8,5 g szénhidrát / 4,7 g zsír
3 ilyen pogi, 1 doboz cottage cheese + némi zöldség nagyon finom uzsi. :)
Jó étvágyat!
Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!