A tejtermékek közül nagyon szeretem a túrót és a sajtokat. Ebben a receptben mindkettő szerepel: ropogós kosárkákban túrós, sajtos krém. Ideális sós ropogtatni való a főétkezések között, ráadásul a diétád sem fogja kárát látni.
HOZZÁVALÓK
(12 db kosárkához)
A kosarakhoz:
• 40 g naprafogóbél liszt (vagy más magliszt)
• 40 g zabkorpa
• 10 g (tápióka)keményítő (elhagyható, több liszttel helyettesíthető de ropogósabb tőle a tészta)
• 50 g sovány krémtúró
• 2 tojásfehérje
• só
A töltelékhez:
• 200 g sovány krémtúró
• 60 g trappista sajt
• 2 tojássárgája
• só
• fűszerek ízlés szerint, pl. bors, chili, kömény
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Közben elkészítjük a tésztát: összekeverjük a liszteket, majd hozzáadjuk a túrót és a tojásfehérjét és tésztává gyúrjuk.
A tésztából 12 db kis gombócot készítünk, ezeket behelyezzük egy-egy szilikonos muffinforma aljába és teáskanál segítségével kosárkává formázzuk őket.
A tésztát 10 percig elősütjük, közben elkészítjük a tölteléket: a sajtot lereszeljük és összekeverjük a túróval, a tojássárgákkal és a fűszerekkel.
A sajtos-túrós krémet az elősütött kosárkákba kanalazzuk, majd tovább sütjük őket, míg a sajt meg nem pirul.
Miután kihűltek, könnyen eltávolíthatóak a formákból.
Jó étvágyat!
Több hozzávalót jó áron tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.