Nemrég vettem egy mini gyümölcskosárkáknak való szilikonos sütőformát, úgyhogy most azzal is tesztelgetek, és ami jól sikerül, annak megosztom a receptjét.
Túrót eddig kb. minden sütimhez használtam, de most főzött nekem az Anyukám xilites baracklekvárt, így azt is használtam és ilyen kis "ökörszem" sütiket gyártottam. Mondjuk szerintem egy tükörtojásra is hasonlítanak. :D:D
Túrót eddig kb. minden sütimhez használtam, de most főzött nekem az Anyukám xilites baracklekvárt, így azt is használtam és ilyen kis "ökörszem" sütiket gyártottam. Mondjuk szerintem egy tükörtojásra is hasonlítanak. :D:D
HOZZÁVALÓK
Tészta:
- 30 g kevert fehérjepor (ez nálam csokis és vaníliás szójából, kazeinből, tejsavóból álló fehérjéim maradéka volt + 10 g búzasikér, ami ugyebár búzafehérje és sütikhez jó az állaga, csak íze nincs, ezért erősen édesíteni kell + nem árt hozzá aroma, kakaópor, fahéj...)
- 75 g sovány túró (krémes előnyben)
- 1 tojás
- 5 g natúr kakaópor
- fahéj
- stevia (vagy más édesítő)
- 0,5 dl víz
Túrókrém:
- 125 g sovány túró (ez lehet rögösebb is)
- vanília és citrom aroma
- stevia (vagy más édesítő)
- zselatin
- 1 dl víz
- + a tetejükre 1-1 teáskanál lekvár (nálam sárgabarack és természetesen édesítővel készült, összesen kb. 30 gramm került a 6 sütire).
ELKÉSZÍTÉS
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd a sütőformákba adagoljuk. Szépen ki kell kenni a masszával a kosárkák oldalát is. Ezt 180°-on kb. 20 percig sütjük.
A zselatinnak felforralunk 1 dl vizet és feloldjuk benne. A túróhoz hozzákeverjük az édesítőt, aromákat, majd lassan a zselatinos vizet is.
Ha megsültek és picit hűltek a kosárkák, beléjük kanalazzuk a túrós masszát, a tetejükre pedig egy-egy kiskanál lekvárt teszünk.
TÁPÉRTÉK / db: 77 kcal / 9,6 g fehérje / 4,3 g szénhidrát / 1,7 g zsír