A mellékelt képen középen az előző bejegyzésben szereplő mákos tetejű zabpelyhes pogik láthatók, mellettük pedig finom, töltött pizzás muffinok. Ez lenne a töltött sütim sós változata, de van ám egy édes is, ami mivel most a sárgabarack érik, barackos lett. Ezek már nem igazán nevezhetők pogácsának, inkább kis péksütiknek, de a pogireceptek továbbfejlesztésének tekinthetők.
Az elkészítés csak 1 ici-picit bonyolultabb, de még így is nagyon könnyű. :)
PIZZÁS POGI
A tészta:
A tészta:
Ugyanúgy készül, mint a pizzás, de itt nem kell külön elősütni a tészta alját, rögtön mehet rá a barack, arra meg a tészta másik része.
PIZZÁS POGI
HOZZÁVALÓK
(6 db muffinformához)
A tészta:
- 20 g zabpehelyliszt
- 80 g túró
- 20 g búzasikér
- 1 tojás
- só
- szódabikarbóna
- 0,5 dl víz
A töltelék:
- 50 g mozzarella light (nagy, szelet vagy mini, tökmindegy, úgyis feldaraboljuk, nekem mini volt)
- 50 g paradicsompüré
- pici stevia (vagy más édesítő)
- oregano
- bazsalikom
- pici balzsamecet
- só
- bors
- erőspista
- pici (kb. 10 g volt) piros húsú paprika (vagy gomba, kukorica, akármi, ami a pizzán szokott lenni)
- fokhagyma
A paradicsomszósz helyett mehet ketchup + pizzafűszer a sajt is lehet akármilyen én nemsokára tesztelem light trappistával.
ELKÉSZÍTÉS
- Összekeverjük a tészta összetevőit és kb. a 2/3-át belekanalazzuk a muffinformáink aljába. Ezt kb. 5 percig sütjük (150-180 °C), addig megcsináljuk a tölteléket.
- Töltelék: mindent összekeverünk egy kis tálkában. A mozzarellából csak 30 g-ot teszünk bele, pici darabokra vágva. A többit beledaraboljuk a maradék tésztába.
- Kivesszük a sütőből és a picit sült tésztákra kanalazzuk a pizzaszószt.
- A maradék, sajttal összekevert tésztát eloszlatjuk a muffinok tetején. Nem baj, ha nem fedi be rendesen, úgyis nőni meg folyni fog...
- Tovább sütjük, míg a tetejük aranybarna nem lesz.
Tápérték / db: 76 kcal / 7,9 g fehérje / 3,7 g szénhidrát / 3,1 g zsír
BARACKOS SÜTI
HOZZÁVALÓK
(6 db muffinformához)
A tészta:
- 20 g búzacsíra
- 150 g túró
- 20 g búzasikér
- 10 g zabkorpa
- 20 g vaníliás fehérjepor
- 1 tojás
- szódabikarbóna
- édesítő (stevia/eritrit)
- fahéj
A töltelék:
- 2 kis sárgabarack (90 g volt)
- édesítő (stevia/eritrit)
- rum aroma
- fahéj
ELKÉSZÍTÉS
Tápérték / db: 94,5 kcal / 11,1 g fehérje / 6,4 g szénhidrát / 2,7 g zsír
Több hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!