A jól sikerült (vagyis marha jóóóó) marhahúsos kosárkák után kipróbáltam valami hasonlót tonhallal, olaszos ízvilággal. :)
Ezeket a tonhalas kosárákat bárhova magaddal tudod vinni, sőt, hidegen a legfinomabbak.
Kosarak:
Töltelék:
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Közben állítsd össze a kosárkákhoz a tésztát: először keverd össze a zabpehelylisztet, zabkorpát, a kókuszlisztet és egy kevés sót. Utána add hozzá a kókuszzsírt és a tojást, majd lassan adagolva keverj bele annyi vizet, amennyit felvesz, és egy ragacsos kenhető masszát kapsz. Vigyázz, hogy ne legyen folyós, csak ragacsos.
A masszával kend ki a szilikon formákat. Kosárka formákat, vagy nagyobb, szélesebb muffinformákat ajánlok. Süsd kb. 5 percig, amíg kicsit megszilárdulnak a formák.
A töltelékhez keverj össze egy tonhalkonzervet sürített paradicsommal, hagymával, fűszerekkel és reszelj bele nagy lyukú reszelőn zsírszegény sajtot. A sajtból egy keveset tegyél félre, ez majd a kosárkák tetejére kell.
Töltsd meg a kosárkákat – én mindegyikbe rejtettem töltés közben 2 db oliva bogyót is -a sütőt vedd vissza 150 °C-ra és süsd őket további 15 percig.
Közben a maradék sajtot reszeld le kis lyukú reszelőn. Vedd ki a sütőből a kosárkákat és szórd rájuk a sajtot. A sütőt állítsd 180-200 °C-ra, grill fokozatra, hogy megpiruljon a sajt. Ha már látod, hogy pirosodik a kosárkák teteje, kapcsold le a sütőt és még további 10-15 percig hagyd benn a “sütiket”.
Hagyd őket kihűlni a szilikon formákban. Hidegen tálald őket friss salátával!
Tápanyagtartalom 1 db-ban:
152 kcal, 13,6 g fehérje, 12 g szénhidrát (ebből 2,3 g rost), 5,8 g zsír
Ezeket a tonhalas kosárákat bárhova magaddal tudod vinni, sőt, hidegen a legfinomabbak.
HOZZÁVALÓK
(6 db szilikonos sütőformához)Kosarak:
- 30 g zabpehelyliszt
- 20 g zabkorpa
- 20 g kókuszliszt
- 10 g kókuszzsír
- 1 tojás
- só
- + annyi víz, amennyit felvesz
Töltelék:
- 1 tonhalkonzerv saját lében (150 g)
- 1 sürített paradicsom konzerv (70 g)
- 70 g zsírszegény sajt
- 50 g póréhagyma
- 12 db paprikával tölött olivabogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- fűszerek ízlés szerint: só, bors, metélőhagyma, medvehagyma, petrezselyem, bazsalikom, oregánó…
ELKÉSZÍTÉS
A masszával kend ki a szilikon formákat. Kosárka formákat, vagy nagyobb, szélesebb muffinformákat ajánlok. Süsd kb. 5 percig, amíg kicsit megszilárdulnak a formák.
A töltelékhez keverj össze egy tonhalkonzervet sürített paradicsommal, hagymával, fűszerekkel és reszelj bele nagy lyukú reszelőn zsírszegény sajtot. A sajtból egy keveset tegyél félre, ez majd a kosárkák tetejére kell.
Töltsd meg a kosárkákat – én mindegyikbe rejtettem töltés közben 2 db oliva bogyót is -a sütőt vedd vissza 150 °C-ra és süsd őket további 15 percig.
Közben a maradék sajtot reszeld le kis lyukú reszelőn. Vedd ki a sütőből a kosárkákat és szórd rájuk a sajtot. A sütőt állítsd 180-200 °C-ra, grill fokozatra, hogy megpiruljon a sajt. Ha már látod, hogy pirosodik a kosárkák teteje, kapcsold le a sütőt és még további 10-15 percig hagyd benn a “sütiket”.
Hagyd őket kihűlni a szilikon formákban. Hidegen tálald őket friss salátával!
Tápanyagtartalom 1 db-ban:
152 kcal, 13,6 g fehérje, 12 g szénhidrát (ebből 2,3 g rost), 5,8 g zsír
A recept eredetileg a Peak Girls oldalán jelent meg.
Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!
Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!
Több hozzávalót akciósan tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.