Múlt héten készítettem már hasonló összetételű sütit, de akkor a túró és a "puding" tésztarétegek közé került. Most gondoltam, kipróbálom ugyan ezt kosárka formában, főleg, hogy vettem szép új formákat. :D Ez 6 db 7 cm-es szilikon muffinforma, de különállóak és úgy néznek ki, mintha eleve muffin papírban lennének a sütik. Nagyon cukik. :)
HOZZÁVALÓK
Kosárkák:
- 30 g sovány túró (Nekem most 180 g-os rögös fajta volt, azt osztottam szét,de krémessel még jobb lehet.)
- 1 tojás (kb. 50 g-os volt az enyém)
- 20 g zabkorpa
- 20 g zabpehely
- 10 g mandulaliszt
- 10 g kendermagliszt
- 10 g mandulavaj (krémesre turmixolt pirított mandula)
- édesítő ízlés szerint (nálam ½ kk. stevia)
- 1-2 cl víz
Marcipános túrókrém:
- 150 g sovány túró
- 10 g marcipán ízű fehérje (ha nincs, akkor vaníliás)
- 1 ek. zselatin
- pár csepp mandula aroma
- édesítő ízlés szerint (nálam 2 ek. eritrit)
- kb. ½ dl víz
Csokis krém:
- 20 g csokis kazein (vagy vaníliás + 1-2 ek. holland kakaó) / vagy más sűrű állagú fehérje, esetleg egy kis zselatinnal és/vagy krémtúróval feljavítva az állaga
- kb. ½ dl víz
Dísz: 6 db mandula (a blansírozott, tehát amiről lehúzták a héját szebben mutat)
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra, közben keverjük össze a kosárka száraz összetevőit.
- Adjuk hozzá a tojást, túrót, mandulavajat és egy kevés vizet.
- Egy picit ragacsos maszsát kell kapnunk.
- Kenjük ki vele a muffinformák falát. Tegyük be őket a sütőbe és hagyjuk ott 15-20 percig.
- Közben készítsük el a krémeket: a "pudinghoz" keverjünk ki 20 g csokis kazein fehérjeport kevés vízzel, majd tagyük a hűtőbe.
- A túrókrémhez a zselatint és az édeítőt oldjuk fel felmelegített vízben, a túrót keverjük el a marcipán ízű fehérjeporral, majd adjuk hozzá a zselatinos vizet. Jól keverjük össze és ezt is tegyük a hűtőbe szilárdulni.
- A kosárkákat evgyük ki a sütőből és hagyjuk őket hűlni.
- Töltsük meg őket először túrókrémmel,
- majd csorgassunk rájuk csokis krémet is. Végül mindegyiket díszítsük egy-egy szem mandulával.
- Hűtőben tároljuk őket, hagyjuk, hogy megszilárduljon minden krém és összeérjenek az ízek.
- Ha ilyen különálló formákban készítjük el őket, így tudjuk őket tálalni is, ha nem, akkor sincs gond, mert tökéletesen kiszedhetők a formákból és muffinpapírba lehet őket rakni, hogy jól mutassanak.
TÁPÉRTÉK / db:
102 kcal / 11,7 g fehérje (ebből 8,9 g teljes értékű) / 7,7 g szénhidrát (ebből 5,6 g felszívódó, a többi rost) / 3,2 g zsír
Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!