Marcipános-csokis kosárkák túrókrémmel és proteinpudinggal

Múlt héten készítettem már hasonló összetételű sütit, de akkor a túró és a "puding" tésztarétegek közé került. Most gondoltam, kipróbálom ugyan ezt kosárka formában, főleg, hogy vettem szép új formákat. :D Ez 6 db 7 cm-es szilikon muffinforma, de különállóak és úgy néznek ki, mintha eleve muffin papírban lennének a sütik. Nagyon cukik. :)

HOZZÁVALÓK

Kosárkák:
  • 30 g sovány túró (Nekem most 180 g-os rögös fajta volt, azt osztottam szét,de krémessel még jobb lehet.)
  • 1 tojás (kb. 50 g-os volt az enyém)
  • 20 g zabkorpa
  • 20 g zabpehely
  • 10 g mandulaliszt
  • 10 g kendermagliszt
  • 10 g mandulavaj (krémesre turmixolt pirított mandula)
  • édesítő ízlés szerint (nálam ½ kk. stevia)
  • 1-2 cl víz
Marcipános túrókrém:
  • 150 g sovány túró
  • 10 g marcipán ízű fehérje (ha nincs, akkor vaníliás)
  • 1 ek. zselatin
  • pár csepp mandula aroma
  • édesítő ízlés szerint (nálam 2 ek. eritrit)
  • kb. ½ dl víz
Csokis krém:
  • 20 g csokis kazein (vagy vaníliás + 1-2 ek. holland kakaó) / vagy más sűrű állagú fehérje, esetleg egy kis zselatinnal és/vagy krémtúróval feljavítva az állaga
  • kb. ½ dl víz
Dísz: 6 db mandula (a blansírozott, tehát amiről lehúzták a héját szebben mutat)

ELKÉSZÍTÉS


  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra, közben keverjük össze a kosárka száraz összetevőit.
  2. Adjuk hozzá a tojást, túrót, mandulavajat és egy kevés vizet.
  3. Egy picit ragacsos maszsát kell kapnunk.
  4. Kenjük ki vele a muffinformák falát. Tegyük be őket a sütőbe és hagyjuk ott 15-20 percig.
  5. Közben készítsük el a krémeket: a "pudinghoz" keverjünk ki 20 g csokis kazein fehérjeport kevés vízzel, majd tagyük a hűtőbe.
  6. A túrókrémhez a zselatint és az édeítőt oldjuk fel felmelegített vízben, a túrót keverjük el a marcipán ízű fehérjeporral, majd adjuk hozzá a zselatinos vizet. Jól keverjük össze és ezt is tegyük a hűtőbe szilárdulni.
  7. A kosárkákat evgyük ki a sütőből és hagyjuk őket hűlni.
  8. Töltsük meg őket először túrókrémmel,
  9. majd csorgassunk rájuk csokis krémet is. Végül mindegyiket díszítsük egy-egy szem mandulával.
  10. Hűtőben tároljuk őket, hagyjuk, hogy megszilárduljon minden krém és összeérjenek az ízek.
  11. Ha ilyen különálló formákban készítjük el őket, így tudjuk őket tálalni is, ha nem, akkor sincs gond, mert tökéletesen kiszedhetők a formákból és muffinpapírba lehet őket rakni, hogy jól mutassanak.




TÁPÉRTÉK / db:
102 kcal / 11,7 g fehérje (ebből 8,9 g teljes értékű) / 7,7 g szénhidrát (ebből 5,6 g felszívódó, a többi rost) / 3,2 g zsír



Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!