A Ferrero Rocher fehérjés, cukormentes verziója után a Raffaellot is megreformáltam. Igazán diétás kis kókuszgolyókat sikerült összehoznom mandulával a közepükben. A receptben megadott mennyiségből kb. 30 db bonbon jön ki, amelyek kalóriatartalma még a 30-at sem éri el darabonként.
HOZZÁVALÓK
(kb. 30 db)
• 30 g kókuszos Micellar Casein fehérjepor
• 30 g sütikrémes Micellar Casein fehérjepor
• 60 g zabkorpa
• 20 g kókuszliszt
• 30 db mandula
• a forgatáshoz kókuszreszelék (kb. 20 g fog rajtuk maradni, ha több, akkor zsírosabb lesz a bonbon és magasabb a kalóriatartalma)
ELKÉSZÍTÉS
A zabkorpát és a kókuszlisztet keverd össze, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd mikrózd, vagy főzd őket addig, míg minden vizet felvesznek. A kész kásához add hozzá a fehérjeport és jól dolgozd össze. Akkor megfelelő a massza állaga, ha nem ragacsos, nem esik szét, hanem jól összeáll és rugalmas. Fontos, hogy Micellar Caseint használj, mert más fehérjeporokkal nem fognak a receptben leírt arányok működni. A tejsavófehérjéktől pl. ragacsos, szinte folyós lenne. Ha más fehérjével dolgozol, valószínű több zabkorpa és kókuszlisut fog kelleni.
A mandulákat, ha héjas, öntsd le forró vízzel és hagyd egy picit ázni. Ezek után könnyen le tudod róluk szedni a héjat, én is így csináltam.
A zabos-kókuszos-fehérjés masszából csípj le egy kis golyónak valót, lapítsd ki, tegyél rá egy szem mandulát, majd formázz belőle gombócot. Végül forgasd meg kókuszreszelékben. Ismteld meg a műveletet, míg el nem fogy a masszád.
A kész kis proteinbonbonokat mini muffinpapírokba téve akár szépen be is csomagolhatod ajándéknak, vagy egyszerűen egy kis tálban is kínálgatod.
A receptet a Peak oldalára írtam.