Hoztam egy újabb szendvicskrém, vagy pufirizsre kenhető krém receptet. Mondjuk, hogy a tonhalkrém és a babkrém ötvözete. :D
HOZZÁVALÓK
Pontos mennyiségeket nem írok, eddig 3x készítettem, 3 féle tonhallal és eltérő babkonzervekkel... Majd azt részletezem, hogy melyik mivel készült.
- tonhalkonzerv
- fehérbab konzerv
- hagyma
- citromlé
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A tonhalkonzervet csepegtesd le, nyomkodd ki, a babkonzerv levét is öntsd le. A hagymát aprítsd kicsit fel, majd mindent turmixolj össze. Ízesítsd frissen facsart citromlével, sóval, borssal.
Adagold ki ízlés szerint. Fagyasztás után is jó.
Ahogy én készítettem:
- 3 pici olajos Rio Mare, 2 db 240 g-os babkonzerv --> ez lett a legfinomabb. Az olajat jól leszedtem a halról, mert zsírszegény cuccot akartam készíteni, de így is nagyon-nagyon jó lett, nem hiába Rio Mare...
- Aldis, 150 g-os tonhalkonzerv saját lében (ezt szotam amúgy mindenben enni), 530 g-os nagy, szintén Aldis babkonzerv. Oké, ez jó zsírmentes, de nem lett olyan finom.
- Aldis olajos tonhal jól átnyomkodva + ugyan az a nagy babkonzerv. Ez semmivel sem jobb, mint a vizes tonhallal készült, hiába az olaj.
Szóval: vagy sima, saját lében eltett tonhal és akkor tényleg zsírszegény, de nem olyan finom, vagy megéri a drága Rio Mare, jól kinyomva az olajat belőle, picit átmosva és nagyon-nagyon finom lesz egy kicsikét zsírosabban.