Gombás-lecsós csirke


Szeretem az egyszerű, zöldséges csirkekockákat, általában ilyeneket gyártok több adagban, és külön lefagyasztom őket, így kb. mindig mást ehetek. :) Jól bírják, utána is finomak. Most egy gombás-lecsós csirkereceptet mutatok.


HOZZÁVALÓK


  • 500 g csirkemel filé
  • kb. 250 g csiperkegomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1-2 paprika
  • kb. 2 dl natúr paradicsomlé
  • só, fűszerek ízlés szerint: bors, fokhagyma, pirospaprika
  • (némi zsíradék, kis víz)

ELKÉSZÍTÉS


A csirkét kockázd fel, a zöldségeket szintén vagdosd fel. A hagymát pirítsd meg egy kis zsiradékon, vagy párold meg egy kis vízben, majd add hozzá a paprikát és a csirkekockákat is.
Süsd, míg a hús kifehéredik, majd add hozzá a gombát, a fűszereket, a paradicsomlevet és főzd még egy kis ideig. Ha kevés lenne a leve, adj hozzá egy kis vizet.

Talán rizzsel a legfinomabb és egy kis csemegeuborka is jó mellé. :)




Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!