Egy finom és egészséges és fehérjében gazdag sós süti, amit bárhova magaddal tudsz vinni, vagy akár nyári kerti party-n is kínálhatod.
HOZZÁVALÓK
• 30 g zabpehely
• 30 g zabkorpa
• 30 g zabpehelyliszt
• 20 g lenmagliszt
• 20 g szezámmagliszt
• 20 g szezámmag
• 10 g lenmag
• 10 g mák
• 150 g light trappista
• 100 g zsírszegény túró
• 30 g dijoni mustár
• 1 tojás
• 1 dl víz
• 1 kk. szódabikarbóna
• só
• pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra, közben állítsd össze a tésztát. Nagyon egyszerű: keverjünk össze minden hozzávalót! Érdemes a száraz összetevőkkel kezdeni, azokat jól összekeverni és utána hozzáadni a túrót, tojást, mustárt, vizet, végül belereszelni a sajtot.
Szilikon sütőlapra, vagy sütőpapírra nagyobb teáskanállal formázz kis halmokat a tésztából. Süsd míg meg nem pirulnak, majd vedd ki őket a sütőből és hagyd kihűlni.
TIPP: a magvak és a lisztek felcserélhetők más hasonló egészséges összetevőre. Pl. használhattok napraforgó magot, köményt, tökmagot, tökmaglisztet…
Füstölt sajttal még érdekesebb ízt lehet elérni.
TÁPANYAGTARTALOM
Az egész masszában: 1159 kcal / 97 g fehérje / 78 g szénhidrát / 53 g zsír
1 db-ban (ha nektek is 20 db süti lesz belőle): 58 kcal / 5 g fehérje / 4 g szénhidrát / 3 g zsír
A recept eredetileg a Peak Girls oldalán jelent meg.
Sok hozzávalót akciósan tudtok megvásárolni a Biobolt.e-tárban az alábbi kuponkóddal.