Újabb paleo süti receptet hoztam, hasonlít a korábbi gyümölcsös kosárkáimra. Ami érdekesebbé teszi őket az az, hogy gesztenyés krém is rejtőzik bennük.
HOZZÁVALÓK
A kosárkákhoz:
- 40 g szezámmagliszt
- 20 g kókuszliszt
- 1 tojás
- pár ek. útifűmaghéj
- 1 dl víz
- édesítő ízlés szerint (nálam eritrit és stevia)
A kétféle krémhez együtt:
- 1/2 avokádó (vagy 1 pici, a kikapart belseje kb. 65 gramm volt)
- 20 g cocomas kókuszkrém
- 0,5 dl víz
A gesztenyés krémhez továbbá:
- 50 g cukormentes gesztenyemassza
- 5 g holland kakaó
- 0,5 dl víz
- ízlés szerint fahéj, édesítő
- 1-2 tk. útifűmaghéj
A gyümölcsös krémhez továbbá:
- 70 g málna, 100 g eper, + nálam 30 g fehér eper [ezek egy részét dísznek tegyük el]
- 25 g vaníliás fehérjepor (nálam most tejsavó, ha 100% paleo sütit szeretnénk, akkor legyen tojás- vagy marhafehérje, vagy hagyjuk ki a receptből)
- ízlés szerint pár csepp citromlé, vanília
- 1-2 tk. útifűmaghéj
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Közben készítsük el a kosárkák tésztáját: keverjük össze a liszteket, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót.Egy kenhető, de nem túl folyós masszát kell kapnunk. Ha túl folyós, kell hozzá még egy kis útifűmaghéj, ha túl sűrű, akkor meg víz.
- Kenjük a masszát a kosárka formáinkba, majd süssük őket b. 10 percig.
- A krémekhez turmixoljuk le az avokádót a kókuszkrémmel és egy kis vízzel. Felezzük el a kész "turmixot".
- Az egyik részét mixeljük össze gesztenyemasszával, kakaóporral, kis vízzel, fahéjjal, édesítővel és az állagát javítsuk útifűmaghéjjal.
- A gyümölcsös krémhez mixeljük össze az avokádós alapot gyümölcsökkel és fehérjeporral, valamint ízlés szerinti fűszerekkel. Ebbe is kell egy kis útifűmaghéj, hogy besűrűsödjön.
- A kész kosárkákba kanalazzunk először a gesztenyés-csokis krémből, majd fedjük be őket a gyümölcsös krémmel. Végül díszítsük őket gyümölcsökkel. Én még egy kis vízben édesítővel feloldott kakaóport is csorgattam rá.
- Hűtőben tároljuk, hidegen fogyasszuk!
Jó étvágyat!
TÁPÉRTÉK / db: 129 kcal / 8,4 g fehérje / 12,4 g szénhidrát (ebből 5,7 g rost*) / 5,9 g zsír
*a rosttartalom nagyban függ az útifűmaghéj mennyiségétől, én 10 grammal számoltam
Sok hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal. :)