Csopaki csirkeragu


Ebédem és vacsorám mostanában az esetek többségében csirke-rizs. A húst felkockázva, különböző zöldségekkel szeretem elkészíteni, így egy csomó ragu receptjét átnéztem már. Az egyik ilyen, ami megtetszett a csopaki csirkeragu, ami nagyon hasonlít a Budapest módra készült húshoz, annyi különbséggel, hogy ebben nincs máj.



HOZZÁVALÓK

(4 adaghoz)

500 g csirkemell filé
200-300 g csiperkegomba
150-200 g fagyasztott zöldborsó
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
80 g (1 kis csomag) bacon, vagy sonka
só, bors


ELKÉSZÍTÉS


A bacon szeleteket vágd fel, majd tedd fel sülni. Ebben a zsiradékban pirítsdmeg a kockákra vágott hagymát, a fokhagymát, majd add hozzá a csirkemellet felkockázva és sózd, borsozd meg.
Ezt követi a paprika és a paradicsom szintén fel csíkozva és kockázva, és a borsó. Fedő alatt főzd kb. 10 percig, majd add hozzá a felszeletelt gombát. Ha a gomba is megfő, kész a csirkeragu.

Köretként a rizs illik hozzá.

Jó étvágyat!


Még több hasonló receptet találsz az e-bookomban!