Ebédem és vacsorám mostanában az esetek többségében csirke-rizs. A húst felkockázva, különböző zöldségekkel szeretem elkészíteni, így egy csomó ragu receptjét átnéztem már. Az egyik ilyen, ami megtetszett a csopaki csirkeragu, ami nagyon hasonlít a Budapest módra készült húshoz, annyi különbséggel, hogy ebben nincs máj.
HOZZÁVALÓK
(4 adaghoz)• 500 g csirkemell filé
• 200-300 g csiperkegomba
• 150-200 g fagyasztott zöldborsó
• 1 db tv paprika
• 1 db paradicsom
• 1 közepes fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 80 g (1 kis csomag) bacon, vagy sonka
• só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A bacon szeleteket vágd fel, majd tedd fel sülni. Ebben a zsiradékban pirítsdmeg a kockákra vágott hagymát, a fokhagymát, majd add hozzá a csirkemellet felkockázva és sózd, borsozd meg.
Ezt követi a paprika és a paradicsom szintén fel csíkozva és kockázva, és a borsó. Fedő alatt főzd kb. 10 percig, majd add hozzá a felszeletelt gombát. Ha a gomba is megfő, kész a csirkeragu.
Köretként a rizs illik hozzá.
Jó étvágyat!