A legegyszerűbben úgy szoktam zöldséges csirkekockás ételeket készíteni, hogy fogok egy adag valamilyen konzervet, vagy fagyasztott zöldséget, meg mondjuk hagymát és paradicsompürét és ezekkel meg néhány jóféle fűszerrel ízesítem.
Rengetegféle variáció van, egy különlegesebb a lencsés csirke.
HOZZÁVALÓK
- 500 g csirkemell filé
- 1 lencsekonzerv (töltőtömeg 250 g körül legyen)
- 1 nagy fej hagyma
- 1,5 dl natúr paradicsomlé
- 1 kiskanál zsiradék
- 1 tk. chilis bab fűszerkeverék (vagy csak csípős paprika és ízlés szerint más fűszerek, pl. fokhagyma, római kömény, bors)
- babérlevél
- só
ELKÉSZÍTÉS
A csirkét kockázd fel, majd szórd meg a fűszerekkel és forgasd össze.
A hagymát aprítsd fel és egy kis zsiradékon kezdd el pirítani, majd add hozzá a húst is.
Ha már kifehéredtek a csirkekockák, öntsd fel paradicsomlével és ha kell, egy kis vízzel. Tedd bele a babérlevelet is. Főzd fedő alatt pár percig, a végén öntsd hozzá a lencsekonzervet, forrald össze egy picit és kész.