HOZZÁVALÓK
(6 db szilikonos formához)
A tészta:
• 30 g zabkorpa
• 30 g szezámmagliszt (más magliszttel felcserélhető)
• 2 nagy, vagy 3 kicsi tojássárgája (vagy 1-2 egész tojás)
• 100 g sovány krémes túró
• Walden Farms csokiszósz, vagy csokis MySyrup (vagy natúr kakaópor + kevés víz + édesítő)
“Nutella”:
• 20 g mogyoróvaj (nálam részben törökmogyoró, részben földimogyoró, saját készítés)
• 20 g kókuszkrém
• 10 g kakaópor
• 30 g fehérjepor (az enyém mogyorós, de lehet csokis, vaníliás, vagy ízesítetlen)
• kevés víz
Egyéb: Walden Farms karamell mártogatós
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsd elő 160 °C-ra, közben állítsd össze a tésztát. Ehhez először keverd össze a zabkorpát a magiszttel, majd keverd hozzá a tojásokat (én megmaradt sárgájákat használtam fel, de 1 egész tojás is megteszi) és a túrót, végül a csokiszószt.
Egy kenhető, de sűrű masszát kell, hogy kapj. Ezzel kend ki a szilikon pite formák alját és peremét, majd süsd őket kb. 15 percig, míg el nem kezdenek barnulni.
Sütés közben elkészítjük a fehérjés “Nutellát”: 20 g mogyoróvajat összekeverünk 20 g kókuszkrémmel, 10 g natúr kakaóporral, egy adag ízben hozzá illő fehérjeporral és pici vízzel.
Ha megsültek a mini torták, még melegen megkenjük őket a csokis-fehérjés mogyorókrémmel.
Én díszítésképp egy kis kalóriamentes karamellkrémet is tettem rájuk. Ahogy hűltek a sütik, a mogyorókrém teteje szépen megszilárdult.
Tápanyagtartalom / db:
130 kcal, 10,5 g fehérje, 5,3 g szénhdirát, 7 g zsír