Legyártottam több változatot, most mindegyiket megosztom veletek.
HOZZÁVALÓK
(6 mini tortaformához / muffinhoz)A tészta:
- 50 g zabpehely
- 30 g kevert fehérjepor (csokis)
- víz (nálam 1 dl)
- 125 g zsírszegény túró
- 20 g fehérjepor
- 1 tojás
- Ha sűrűbb fajta fehérjét használunk, akkor egy kis víz is kell, tejsavó esetén nem.
- Gyümölcs
- Fahéj
- Aroma
- Édesítő
ELKÉSZÍTÉS
- A zabot keverjük jól össze fehérjével és vízzel, úgy, hogy sűrű, de kenhető állagú legyen.
- Kanalazzuk és egyengessük bele a szilikon formáink aljába. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig.
- Közben a túrót keverjük el a fehérjeporral és a tojás sárgájával.
- A tojásfehérjét verjük fel, majd forgassuk a túrókrémhez.
- Vegyük ki a sütőből a zabos kis tortaaljakat, kanalazzuk rájuk a túrókrémet, majd díszítsük gyümölcsökkel.
- A sütőt közben vegyük vissza 150 fokra, és folytassuk a tortácskák sütését 20-25 percig. Ha muffinformában csináljuk, több kell a tésztának és a krémnek is, mert vastagabb mindkét réteg. Szerintem a mini torta formákban jobb. :)
AZ ÉN VERZIÓIM:
1. Csokis tészta, benne fahéj. Citromos-joghurtos fehérjével kevert túrókrém, szilva.
2. Tészta ugyan az, narancsos fehérjés túró, szilva, körte.
3. Tészta még mindig ugyan az, csokis fehérjés fahéjas rumaromás túrókrém, szilva, körte, muffinforma.
Tapasztalatok:
- Baromi jó a recept, egyszerű és finom, ki fogom próbálni sok ízben, pl. áfonya, szeder, vagy simán csak erdei gyümi.
- Jobb, ha laposabb, tehát a muffin forma kevésbé előnyös, mint a mini torta, vagy akár szeletek, vagy nagy torta.
- A szilva jobb rá, mint a körte - de ez csak egyéni vélemény.
- Az alsó rétegbe mindenképp kevert, vagy kazein fehérjét használjunk, a lényeg, hogy sűrű legyen. A felső réteghez a lényeg, hogy finom fehérjét válasszunk.
TÁPÉRTÉK 1 db-ban (150 g gyümölccsel számolva):
116 kcal / 11,7 g fehérje / 10,8 g szénhidrát / 3 g zsír
Néhány hozzávalót megtaláltok a Biobolt.e-tárban. Minden olvasómnak kedvezmény jár, az alábbi kuponkóddal!