Mogyoróvajas-fehérjés muffin meggyes BCAA-s öntettel



BCAA-val még sosem készítettem semmiféle receptet, így kicsit kutatnom kellett, hogy mégis mire használhatnám?! Így találtam egy külföldi oldalon egy muffin receptre, amin sokat nem is kellett módosítani. Maga az alap is nagyon finom, egy puha, mogyoróvajas-banános süti (ennek felhasználásával) lesz majd mégegy receptem, a tetején pedig savanykás meggyes krém van. Na, ehhez jött jól a meggyes BCAA.



HOZZÁVALÓK

(6 db muffinhoz)

  • 60 g zabpehelyliszt
  • 30 g vaníliás fehérjepor
  • 30 g mogyoróvaj
  • 1 db banán
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor


A tetejére:

  • 100 g natúr joghurt
  • 1 adag meggyes BCAA TST
  • 6 szem meggy


ELKÉSZÍTÉS




A muffin összes hozzávalóját turmixold össze (botmixerrel tökéletes lesz), majd adagold szilikon muffinformákba.
150-160 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt elkészülnek: akkor jó, ha megnőttek, megbarnultak egy picit.
A muffinokat díszítsd BCAA-val ízesített és színezett joghurttal vagy sovány krémtúróval és egy-egy szem meggyel.

Tápanyagtartalom 1 db sütiben: 132 kcal, 9 g fehérje, 12 g szénhdirát, 4 g zsír



A recept a Peak oldalára készült.