Mogyorókrémes-fehérjés zabkása pudinggal rétegezve



A zabkása egy klasszikus reggeli (bár én sokszor uzsonnára eszem), amit nagyon sokféleképpen lehet variálni. Én most Wheytella csokis mogyorókrémet, csokis-karamellás fehérjeport és fehércsokis pudingot használtam ehhez a nagyon finom, krémes változathoz.
Kis poharakban kínálva akár mutatós desszert is lehet belőle.


HOZZÁVALÓK


  • 40 g zabpehely
  • 25 g Wheytella (a Peak csokis mogyorókrémje plusz fehérjével)
  • 20 g csokis-karamellás Keep Calm Casein
  • 5 g natúr kakaópor
  • 1 adag vaníliás vagy fehércsokis puding (bármilyen, ami belefér az étrendedbe)
  • édesítő ízlés szerint
  • tej / víz



ELKÉSZÍTÉS


A zabpelyhet keverd össze a kakaóporral, majd tedd fel főni kicst több vízzel/tejjel, vagy a keverékükkel. Mikor már sűrűsödik, add hozzá a Wheytellát és mielőtt teljesen elkészül, a fehérjeport is. Ha nem érzed elég édesnek, adj hozzá édesítőt.
A pudingot készítsd el a leírása szerint én egy főzés nélküli, tejjel kikeverhető desszerkrémet használtam, de lehet bármilyen fehérjepuding, főzős puding, akár készen kapható cukromentes puding is... rád van bízva. ;)
Kis pohárkákba rétegezz pár kanál zabkását, arra egy réteg pudingot és így tovább. Én 2 kis poharat töltöttem meg, de amúgy a receptben leírt adag kb. egy étkezésnek felel meg.


A receptet a Peak oldalára készítettem.