A madártejes fehérjéhez kerestem receptet, így találtam a madártej szeletre, amit nagyon egyszerű volt magas fehérje- és alacsony kalóriatartalmúvá tenni. Sokat nem kellett változtatni az összetevőkön: a piskóta zabpehelyliszttel készült, a cukrot eritritre cseréltem a tejtermékekből zsírszegény változatot használtam a krémbe pedig tökéletesen illett a fehérjepor.
Íme, a recept:
HOZZÁVALÓK
(kb. 20x20 cm-es tepsihez, 16 szelethez)Piskóta:
- 4 tojás fehérje
- 4 ek. eritrit, vagy 3 ek. eritrit + 1 ek. 4x-es erejű édesítő
- 4 ek. zabpehelyliszt (kb. 50 g)
- 1 tk. sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 40 g madártej ízű Keep Calm Casein
- 4 tojás sárgája
- 4 dl tej
- 2-3 ek. eritrit
- 50 g light vaj
- 1 tk. konjac liszt (ha nem akarna besűrűsödni)
A tetejére:
- light tejszínhab (nekem összesen 20 g fogyott)
ELKÉSZÍTÉS
A piskótához a tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd add hozzá kanalanként az édesítőt, végül a sütőporral összekevert lisztet. Egy szilikonos, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben 160 °C-on kb. 10-15 perc alatt süsd készre.A krémhez a tojások sárgáját keverd ki a fehérjével és a tej kb. 2/3-ával, amit óvatosan adagolj hozzá. Nagyon lassú tűzön kezdd el főzni, ne forrjon fel, mert akkor könnyen csomós lehet. A krémnek be kell sűrűsödnie, ha nem akar egy kis konjac liszttel tudsz segíteni rajta.
A vajat keverd össze az eritrittel és a maradék tejjel, majd alaposan keverd hozzá a tojásos-fehérjés krémhez. Picit hagyd állni, majd kend a piskótára.
Tedd az egész sütit a hűtőbe pár órára. Ha megdermedt a krém, vágd kockákra és tálalás előtt díszítsd light teszínhabbal.
Tápanyagtartalom 1 kockában:
68 kcal, 4 g fehérje, 4 g szénhidrát, 4 g zsír
A receptet a Peak oldalára készítettem.