Alapként egy szilvás-zabpelyhes sütireceptet vettem, pont volt otthon fagyasztott szilva még nyárról, de picit kevésnek bizonyult, így kiegészítettem egy kis szederrel és áfonyával is, valamint a liszt egy részét az új szilvás-fahéjas Slim Secret Proteinnel váltottam ki.
HOZZÁVALÓK
(20x20 cm-es tepsihez, 16 szelethez)- kb. 1/2 kg szilva (vagy részben bogyós gyümölcsök)
- 200 g zabpehely
- 80 g darált zabpehely vagy zabpehelyliszt
- 60 g szilvás-fahéjas Slim Secret protein
- 50 g dió vagy mogyoró
- 150-200 g eritrit (ízlés szerint)
- 200 g light margarin
- 2 nagy ek. méz (70 g)
- ízlés szerint fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A gyümölcsöket, ha fagyosak, hagyd kicsit kiengedni, szórd meg pár ek. édesítővel és sok fahéjjal, majd jól keverd össze. A margaint a mézzel együtt olvaszd fel. A zabpelyhet, a lisztet, a maradék édesítőt és a fehérjeport is keverd össze egy másik tálban és add hozzá az olajos magvakat is apróra törve. Utána keverd össze a száraz összetevőket a mézes-vajas keverékkel.
Egy kb. 20x20 cm-es tepsi aljába nyomkodd bele a tészta kicsit több, mint felét, majd erre tedd a gyümölcsöket végül fedd be a maradék zabos keverékkel. A tetején nem kell, hogy össszefüggő tészta legyen, elég, ha rámorzsolod a maradék tésztát.
180 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt süsd készre.
A szeleteléssel érdemes kivárni, míg kihűl, hogy ne essen szét.
A receptet a Peak oldalára írtam.