Ír krémlikőr ízű, csokis muffinok zabpehelylisztből, fehérjeporral. Nagyon egyszerű az elkészítése, finom, tápláló és akár karácsonyi díszítést is kaphatnak.
HOZZÁVALÓK
(12 db kisebb muffinformához)- 100 g zabpehelyliszt
- 70 g margarin (én joghurtosat használtam, lehet light is)
- 30 g ír krémlikőr ízű Slim Secret Protein
- 30 g zsírszegény kakaópor
- 1 tojás
- édesítő ízlés szerint
- 1/2 csomag sütőpor
A tetejére:
- 100 g zsírszegény friss krémsajt (vagy sovány krémtúró)
- 20 g ír krémlikőr ízű Slim Secret Protein
ELKÉSZÍTÉS
A margarint keverd ki a tojással, majd add hozzá a zebpehelylisztet, a fehérjeport, a kakaóport, a sütőport és ízlés szerint édesítőt, valamint annyi vizet (nekem kb. 1 dl kellett), hogy krémes, muffintészta állagú masszát kapj.Adagold a tésztát szilikon muffinformákba, majd 160 °C-os sütőben alul-felül sütésen süsd készre. 20-30 perc alatt készül el, ellenőrizni kell, mert minden sütő más...
A kész muffinok tetejére egy fehérjés sajtkrémes máz kerül, ehhez keverd ki a krémsajtot a proteinporral és ha kell, egy piciket vízzel. Itt óvatosan add hozzá a folyadékot, mert nem szabad, hogy folyós legyen.
Egy-egy teáskanállal kenj belőle a muffinok tetejére. Én kis karácsonyi ostya figurákat is tettem rájuk.
Tápanyagtartalom 1 db muffinban:
87 kcal, 6 g fehérje, 6 g szénhidrát, 4 g zsír
A receptet a Peak oldalára készítettem.