Túrós tiramisu madártejes fehérjével

A tiramisu eredetileg egy tipikus cukros-zsíros édesség, de ha krémsajt helyett sovány túrót használunk, sőt egy kis fehérjeporral is felturbózzuk, igazi proteinbombává tudjuk alakítani. A madártej ízű fehérjének köszönhetően még egyszerűbb elkészíteni, mert még tojás sem kell hozzá.


HOZZÁVALÓK

  • 15 db teljes kiőrlésű babapiskóta
  • 250 g sovány krémtúró
  • 30 g madártej ízű Keep Calm Casein
  • kávé
  • víz
  • fahéj vagy kakaópor


ELKÉSZÍTÉS


A túrót keverd össze a fehérjével és annyi vízzel, hogy krémes állagú legyen. Szükség esetén édesítsd eritrittel. Egy üvegtál alját rakd ki kávéba mártott babapiskótákkal, majd erre kenj egy réteg túrós-fehérjés krémet. Után megint babapiskóta réteg következik végül túrókrém.
A tetejét szórd meg fahéjjal vagy natúr kakaóporral.
Tedd pár órára a hűtőbe, hogy a piskóták teljesen megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

Az egész adag tápanyagtartalma:
620 kcal, 70 g fehérje, 67 g szénhidrát, 6 g zsír


A receptet a Peak oldalára készítettem.