Egy finom, fehérjedús muffin, zabpehellyel, nagyon finom, csokis ízben a kakaópornak és az étcsoki darabkáknak köszönhetően. Kiváló nassolnivaló két főétkezés között, vagy edzés előtt.
HOZZÁVALÓK
(20 db kisebb muffinhoz)
- 150 g zabpehely (a fele darált, vagy zabliszt)
- 100 g eritrit
- 60 g light margarin
- 50 g protein palacsinta por
- 50 g kókuszliszt
- 40 g étcsoki
- 20 g zsírszegény kakaópor
- kb. 3 dl tej/növényi tej (én vaníliás rizstejet használtam)
- 1 tojás
- ½ csomag sütőpor
Díszítés: cukormentes müzli (én magam állítottam össze zabpehelyből, natúr kukoricapehelyből, étcsokiból és földimogyoróból)
ELKÉSZÍTÉS
Keverd össze a száraz összetevőket, tehát a zabpelyhet és –lisztet, a kókuszlisztet, a palacsinta port, a kakaóport, az eritritet és a sütőport, majd add hozzá a tojást, a margarint picit megolvasztva és a tejet. Jól keverd össze, majd az étcsokit apró darabkákra vágva keverd hozzá.
Adagold szilikon muffinformákba és a tetejükre szórj egy kis müzlit, vagy csak natúr kukoricapelyhet.
150-160 °C-on lassan süsd készre. Nem jó forróbb sütőben, mert akkor a közepe nem sül jól át, a tetején pedig megég a gabonapehely.
Átlagos tápérték 1 db muffinban: 92 kcal / 5 g fehérje, 10 g szénhidrát, 3 g zsír
A receptet a Peak oldalára írtam.