HOZZÁVALÓK
(12 db kisebb muffinformához)
• 100 g mandulavaj
• 85 g méz (vagy juharszirup)
• 80 g zabpehely
• 1 érett banán
• 1 tojás
• áfonya ízlés szerint (kb. 100-120 g)
• 1 tk. sütőpor
• 1 ek. vanília aroma
ELKÉSZÍTÉS
Az áfonya kivételével minden hozzávalót tedd turmixgépbe és alaposan turmixold össze. Ha túl híg lenne, több zabpehelyre, ha túl sűrű, akkor egy kis folyadékra szükség lesz még.
Ha megfelelőnek találod a tészta állagát, adagold kis szilikon muffinformákba úgy, hogy kb. a ¾-üket töltse meg a massza. Végül mindegyikbe pottyants 3-4 szem áfonyát. Vigyázz, ha túl sok, akkor nagyon nedves lesz a kész süti és szétesik.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt elkészül.
Jó étvágyat!
Tápanyagtartalom 1 db muffinban:
113 kcal / 3 g fehérje / 15 g szénhidrát / 5 g zsír
A receptet a Peak oldalára készítettem.